Jon Mørk holder på optimismen

Velkommen: Har utvikler Jon Mørk sagt i mange år. Forhåpentligvis kan noe skje nå. Foto: Pål Nordby

Velkommen: Har utvikler Jon Mørk sagt i mange år. Forhåpentligvis kan noe skje nå. Foto: Pål Nordby

Lysning i tunnelen? Det gjelder å tviholde på optimismen mens byråkratiets kvern maler.

DEL

MeningerTålmodighet er en dyd, heter det.

En av de mest tålmodige som undertegnede har hatt jevnlig kontakt med under de drøyt 12 årene mine i Jarlsberg er gründer og næringsutvikler Jon Mørk.

LES Holmestrand-firma kjøpt opp av entreprenør-konsern 

Jeg tror det var i 2008 mine første spalter ble skrevet om Mørks videre planer for tomteutnyttelsen på Bentsrud. Mørk var optimist, men så for seg en gradvis utvikling med en tidshorisont på noen få år. Det har så langt gått elleve år, og han er heldigvis fortsatt optimist, om enn kanskje noe mer realist-optimist etter mange tilbakeslag opp igjennom årene.

Men med grønt lys for storhandel på området fra de sittende politikerne er det grunn til å gjøre håpet større, men fortsatt synes skjærene i sjøen. Lyset er ikke grønt ennå over hele linja. Statens vegvesen og rundkjøring, det er ikke en prosess som går i hurtigtogs fart, hvis vi skal dømme etter hvilket tempo som er satt opp i det mye omtalte Dokka-krysset i Hof.

LES Her trenger de tre nye, men merker at det er mangel på nyutdannede fagfolk 

En knute som også må løses er naboens protester mot å avgi grunn til rundkjøring. Ekspropriasjon er en mulighet dersom enighet ikke kan oppnås, men også den løsningen krever både saksbehandling og vedtak. Og imens så går tiden. Tikk takk, tikk takk. Ingen blir vel særlig overrasket om vi har blitt til en større kommune før alt er på plass. Da har minst 12 år gått.

Holmestrand trenger litt fart på Bentsrud igjen nå, en enighet om detaljene vil alle tjene på.

LES Ett steg videre: Slik kan det bli på Bentsrud 

Artikkeltags