Hvorfor søker ikke flere?

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mye penger å hente for frivilligheten, men det må søkes.

DEL

MeningerDet er betimelig å stille spørsmålet. For onsdag var det tid for flere tidlige julegaver fra en av sparebankstiftelsene.

Totalt 1,3 millioner kroner fløt Holmestrands vei fra Sparebankstiftelsen DNB, men det kunne vært mer. Hvor var Hof sine søknader denne gangen?

500.000 kroner til Aluminiummuseet, 500.000 kroner til den nordre sikksakken og 300.000 kroner til ildsjelene i Botnes skiløyper, som for øvrig forsøker å samle sammen nok penger til en ny løypemaskin. For noen uker siden ble det av den andre lokale bankstiftelsen, Sparebank1stiftelsen, gitt 75.000 kroner til ulike tiltak for både håndballen og fotballen i HIF.

LES OGSÅ: Her fullfører Rolf og Dagfinn et kjempeløft for klubben 

Alt i alt fantastiske bidrag til driftige folk, og en utrolig inspirasjon for dem som på frivillig basis legger ned hele sin fritid i sin klubb, sin forening, sin hobby, sine interesser og sin entusiasme. Men også en utrolig innsats som blir gjort for at barn og unge og alle oss andre skal få best mulig tilrettelagte tilbud. Men hvorfor er det ikke flere som søker om penger? Spørsmålet er ikke enkelt å besvare, så lenge det ligger så mye penger på bordet, og prosessen for å få en del av kaka er såvidt enkel å gjennomføre.

Det finnes mange store og små potter å søke på, og noen foreninger velger selv ut sine prosjekter som de støtter. Men sparebankstiftelsene har store summer å dele ut, og de oppfordrer selv til at flere lokale tiltak skal gjøre den relativt lille jobben det er med søknaden i forhold til de store utslagene det kan gi i form av frisk kapital inn i slukne foreningskasser. Kapital som kan få fart på både drømmer og virkelighet.

«Onsdag var det tid for tidlige julegaver»

Sparebankstiftelsen DNB har tildelt i overkant av 112 millioner kroner fordelt på 553 prosjekter på Østlandet i høstens lokale tildelingsrunde.

LES OGSÅ: Snart skal du få låne fritidsutstyr gratis – det jubler Espen og Bjarne for 

40 prosent av de 1.362 søknadene som kom innen fristen 1. september har dermed fått støtte. Tre av dem fra Holmestrand. De 65 gavemottakere i Vestfold, får nå før jul får drøyt 12 millioner kroner til fordeling. De tildelte beløpene varierer fra 3.000 kroner til 2,5 millioner kroner. Det gir et gjennomsnittlig beløp på 208.000 kroner. Mye penger. I denne runden har området «idrett og lek» stukket av med nær halvparten av midlene.

Sparebankstiftelsen DNB sier at de ønsker å utløse gode krefter. Og neste mulighet til å utløse penger som kan få sysselsatt de gode kreftene med nye eller pågående prosjekter er 1. februar.

LES OGSÅ: Her klipper Svele snora for den nye frivilligsentralen: – En viktig milepæl 

Da bør søknadsiveren være større lokalt. Utbyttepenger venter på dem som gjør en liten innsats i forkant. En liten innsats som kan gjøre en stor forskjell. Det er ingen grunn til å la være!

Artikkeltags