Hotellet som ikke ville dø

Holmestrand Fjordhotell: Seiglivet, og viktig for byen. Nå blir det hotelldrift igjen. Arkivfoto: Pål Nordby

Holmestrand Fjordhotell: Seiglivet, og viktig for byen. Nå blir det hotelldrift igjen. Arkivfoto: Pål Nordby

Fjordhotellet kan snart ta i mot nye overnattingsgjester. Det er gode nyheter for byen og den nye storkommunen.

DEL

MeningerRyktet om fjordhotellets død var en overdrivelse – nok en gang. Og heldigvis. Siden konkursen i driftsselskapet i november har det ikke vært ordinær utleie av hotellrom i Holmestrand. Det ønsker Skaar Omsorg og Richard Skaar Thorsrud å gjøre noe med.

– Dersom «halve» hotellet forsvinner, kan det like gjerne være halvveis til at resten av hotelldriften også forsvinner. Og en moderne by uten hotell. Nei, det kan vi ikke, og vil vi ikke ha. Enhver by med respekt for seg selv må ha et hotell, har vi tidligere skrevet på lederplass.

LES Richard vil redde hotellet 

Richard Skaar Thorsrud ser behovet, har tro på konseptet og han vil videreutvikle det. Det er opplagt at et behov for hotellovernattinger og konferanseplass vil øke med kommunestørrelsen og den pågående og framtidige utbyggingen. Spesielt i Holmestrand, men også i Sande og Hof.

Ikke bare skaper befolkningsveksten større aktivitet og flere arbeidsplasser, men flere bedrifter og ansatte skaper også behov for møteplasser, mat og ferdig oppredde senger.

Skaar Omsorg sier de har gått vekk fra ideen om «omsorgshotell», nå skal vanlig hotelldrift gjelde, og hotellet skal tilføres reiselivskompetanse. Det klinger godt.

LES Gjenåpner Juno etter 23 år 

Vi har fortsatt tro på et framtidig helt nytt hotell i Holmestrand. Men inntil det skjer er det viktig at byen og kommunen får mest mulig ut av de mulighetene som eksisterer.

Nå er det liv igjen ved fjordkanten.

Artikkeltags