Hæ.. VM?

Håndball og sushi: Det passer ikke helt. Illustrasjonsfoto: Nettavisen

Håndball og sushi: Det passer ikke helt. Illustrasjonsfoto: Nettavisen

Håndball VM i Japan. Et VM for A-mennesker eller de som ikke er på jobb.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Er det noen som har fått med seg at håndball VM for våre beste damer er i gang?

Det stemmer faktisk, turneringen er godt i gang, men et problem for alle som har et medaljejagende landslag, som en av førjulstradisjonene å følge med på fra godstolen, har en utfordring. Mesterskapet går i Japan. For Norges del i Kumamoto for dem som er lokalkjent.

For første gang arrangeres det i Japan. Men vi heier ikke akkurat frenetisk for akkurat det. Håndball og sushi passer ikke sammen. Vi som har hatt dette som tradisjon nærmest fra 80-tallets internasjonale gjennombrudd for jentene, den gangen Tore Jacobsen var trener, sliter i år. Ikke fordi japanerne ikke kan arrangere håndballfest, det kan de sikkert, men på grunn av tidspunktet direktesendingene går på TV.

LES Thorgeir har fluekast-bane i hagen: – Jeg vet at det er en sær idrett

De første kampene går på den ukristelige tida klokka sju om morran. For de fleste før jobben har startet, og sikkert også før mange har rukket å ta morradusjen og tannpussen. Håndball VM før – eller til frokost? Nei takk, det blir liksom ikke helt det samme som kveldskamper, etter middagen, med en kaffekopp og prøvesmaking av julekaker og marsipan. Godt tilbakelent i TV-stolen. Den ene adventsuka etter den andre med økende spenningsnivå etter hvert som jentene vinner kamp etter kamp og sjansen på å komme videre til kvartfinale og semifinale øker.

Det er slik vi vil ha det. Hvert år.

LES Startslurv ga tap for HIF-damene

Det blir ikke det samme å titte på mobilen litt utpå formiddagen for å se hvordan kampen gikk. Ingen spenning, ingen stemning i år altså. En sjekk på nett viser at Cuba ble knust i den første, Slovenia overkjørt etter pause i den neste og Serbia på tirsdag gikk også Norges vei, etter en liten krig mot østeuropeerne.

Norge er på gang. Det er ikke vi som TV-seere.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken