Godt nytt kulturår

Glissent i kirken: Med så stor aktivitet som kulturlivet inviterer til, skal det godt gjøres å fylle alle publikumsplassene. Foto: Pål Nordby

Glissent i kirken: Med så stor aktivitet som kulturlivet inviterer til, skal det godt gjøres å fylle alle publikumsplassene. Foto: Pål Nordby

Publikum har et stort mangfoldig kulturliv å velge i lokalt. Baksiden av medaljen er at det kan bli en del arrangementer med litt glissent publikumsoppmøte.

DEL

MeningerEtter et par ukers pause, og litt tid for å puste ut, begynner hverdagen å sige på igjen. Det betyr også at kulturlivet entrer scenen med nye forestillinger, konserter og musikkarrangementer.

Både Holmestrand skolekorps sist uke, og nå på søndag med et utvalg av dyktige musikere, var det invitert til nyttårskonserter i Biorama og Holmestrand kirke. Flotte arrangementer, men dessverre med litt for glisne benkerader.

– Det er ganske lurt å ha konsert litt utpå nyåret, for det er jo så mange som konkurrerer om publikum, sa dirigent Petter Hole.

Han ønsker selvsagt at flere enn bare foreldre, besteforeldre og søsken kommer når skolekorpset spiller. På Duke Ellington-temaet søndag i Y-kirken var det 33 tilhørere på benkene. Det blir litt tynt for kirken som har plass til over 200.

Men dette er et vanskelig terreng å navigere i. Kulturlivet lokalt er rikt og mangfoldig. Det vil si at mange har lyst til å opptre med det de har øvd på og har på hjertet. Og flott er det.

Og førjulen er den tiden vi virkelig kan måle aktiviteten hos kulturaktørene. Særlig konsertene kjemper om oppmerksomheten i november og desember.

I vårt dekningsområde kunne vi telle til over 20 julekonserter i løpet av en drøy måned.

Da skal det noe til å fylle seteradene, uansett hvor godt og innbydende programmet fra scenen er.


Artikkeltags