Er det ingen nysgjerrige?

2016: Jan Gunnar Flannum (t.v.) fikk Æresnysgjerrig og diplom fra Rotaryklubbens president Svein Otto Schjerven. Arkivfoto: Pål Nordby

2016: Jan Gunnar Flannum (t.v.) fikk Æresnysgjerrig og diplom fra Rotaryklubbens president Svein Otto Schjerven. Arkivfoto: Pål Nordby

Jarlsberg stiller seg undrende til at det ikke skal kunne være årlige kandidater til nysgjerrigprisen.

DEL

MeningerEller for å spørre slik: Er det ingen lokalt i Holmestrand eller i Hof som er nysgjerrige nok til at prisen Æresnysgjerrig kan deles ut hvert år?

– Nei det er det ikke, sier i praksis president i Holmestrand Rotary, Tom Johansen.

I år ble ingen kandidater vurdert gode nok til å ha «gjort en synlig, uegennyttig og samfunnsgagnlig innsats i Holmestrand eller Hof».

LES Fikk godord etter Duun-stevnet på Ramberg 

I fjor fikk Fred Nordseth æresbevisningen for sitt 40 år lange lidenskapelige forhold til, og engasjement for, Eidsfoss. I 2017 var det ingen kandidater å finne, mens det i 2016 var Jan Gunnar Flannun som ble årets Æresnysgjerrig. Det var i 2005 daværende ordfører Gerd Monsen avduket statuen, i forbindelse med at Rotary International markerte 100 år, og at Rotary lokalt ga penger til formålet.

I 2008 fikk Thove Bringaker den første utmerkelsen, så fulgte Roar Grønvold (2009), Edel Marie Haukeland (2010), ingen i 2011 og 2012, Runar Bekkeseth (2013), Arnstein Roch Øverland (2014) og Gunnar Brekke i 2016. Men altså ingen i inneværende år.

Æresnysgjerrig er en hedersbevisning som deles ut av Holmestrand Rotaryklubb til en person eller organisasjon, som selvfølgelig skal ha gjort en innsats utover det vanlige i Holmestrand eller Hof.

Med all den gode frivillige innsatsen som legges ned i lokalmiljøet mener vi det burde være nok av gode kandidater å velge mellom – hver eneste år.

Artikkeltags