Er det gøy å være en gris?

Et uventet problem har oppstått i stasjonshallen. Folks eget griseri.

DEL

Meninger– Er det mulig? Ja, det er det visst. – Det meste er mulig, svarer de som har ansvaret for kameraovervåkingen på jernbanestasjonen.

I byggeperioden for ny jernbanetrasé, stasjon og fjellheis var bekymringen hos flere at særlig de lange gangene inn til perrongen, og stasjonshallen, kunne bli tagget ned eller på annen måte bli forsøplet. Eller at uteliggere og rusmisbrukere skulle bruke rommene under tak som sted å sove eller handle med stoff.

LES OGSÅ: Hver eneste uke gjør kvinner og menn fra seg på stasjonen – deretter tar de bilde av det 

Rumenske tiggere var også nevnt som et innslag man ikke ville ha der togreisende skulle ferdes i nye pene flislagte rom.

Ingen tenkte på det problemet, som tydeligvis har oppstått ved at trengende lar alle hemninger og alt annet slippe løs innendørs.

Selv med kameraer overalt viser ikke folk noen som helst blygsel for å urinere eller gjøre sitt fornødne inne på stasjonen. En person er allerede anmeldt av Bane Nor, men dette skjer likevel ukentlig, skal vi tro vaktmannskapet med beviselige kamerabilder. Og det er ikke slik at det bare er fulle mannfolk som tenker at dette var veldig enkelt, og sikkert ingen som ser om jeg slenger den ut og tømmer blæra over skinnegangen før toget kommer.

LES OGSÅ: Folk har klaget på temperaturer ned mot 15 minus – nå tar Bane Nor endelig grep 

Nei, problemet, for ikke å si griseriet, gjelder i høyeste grad både damer og menn. Noen er naturlig nok beruset, og har litt nedsatte sperrer. Og andre er sikkert irriterte over å ha blitt kastet av toget på grunn av oppførsel eller manglende betaling. Men andre er både edrue og ser rett og slett ut til bare å synes det er gøy å grise ned byens nye stasjon.

Det fortelles om de som setter seg ved dammen sin, tar selfie og viser trutmunn mot telefonbildet sitt.

Folk har ulike hobbyer, mange forskjellige interesser, fetisjer eller rett og slett ikke folkeskikk, det vet vi. Her er det bare å velge på øverste hylle. Noen lar også hunden gjøre fra seg inne på stasjonen uten å ta opp. Dette problemet har visstnok blitt noe bedre etter tilsnakk, og ved at vedkommende hundeeier er stilt ovenfor å bli anmeldt eller tørke opp svineriet.

«tar selfie med trutmunn ved dammen sin»

Belgiske Brüssel har maktet å gjøre en stor turistattraksjon ut av en tissende liten mann. Manneken Pis Brabantsk betyr «liten urinerende mann», en brønnfigur som har blitt et symbol, en turistmagnet og en kar besøkende kjøper i suvenirbutikkene. Flere tusen beundrer den lille hvert år på hjørnet av Rue des Grands Carmes. Brüssel har for øvrig også sin kvinnelige, men litt mindre kjente figur, Jeanneke Pis. Men Holmestrand ønsker ikke å bli kjent for det samme.

LES OGSÅ: Bevæpnet politi rykket til Holmestrand stasjon 

Vi oppfordrer og henviser alle «små» menn og damer til å finne seg et toalett, eller å holde seg.

God tur!

Artikkeltags