En pluss en blir ikke to

Dyrt kan bli for dyrt: – Også for dem som skal hjelpe andre inn på markedet, sier Ulf Sundling. Arkivfoto

Dyrt kan bli for dyrt: – Også for dem som skal hjelpe andre inn på markedet, sier Ulf Sundling. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Boligstiftelsen blir satt i et dilemma når boligprisene øker.

DEL

Meninger– Nei, vi kommer ikke alltid ut med riktig svar, sier leder Ulf Sundling i Holmestrand Boligstiftelse. Stiftelsen får ikke regnestykket til å gå opp. Kjøpesum og utleiepris matcher ikke.

LES: 14 av fjorårets boligsalg ville slått prisrekorden fra 2015 

At boligprisene går til værs lokalt får de fleste til å gi tommel opp. Oppgang betyr gjerne vekst og framgang. Piler som peker oppover i stedet for nedover. Alle går rundt med et stort glis. Men gliset har stivnet for dem som skal tilrettelegge boforhold for eldre og andre som trenger et mer tilrettelagt botilbud.

Boligstiftelsen vil ikke sette noen kjøpsgrense i forhold til kvadratmeterpris, men er helt klare på at dagens prisnivå på borettslagsleiligheter har blitt for høyt.

Utallige bomturer på visninger den siste tiden har det blitt, og å tro på at prisspiralen skal snu er det ingen som gjør. Med høy kjøpspris, felleskostnader og i mange tilfeller fellesgjeld, klarer ikke stiftelsen å tilby sine beboere en leiepris etter kjøp som kan samsvare med lommeboka. Samtidig er behovet stort, og det vil bli større, for nettopp denne typen leiligheter som har blitt altfor dyre.

LES: Helge fikk to verdifulle «julegaver» på én og samme dag: – Dette vedtaket betyr alt for mine planer 

Leiligheter med to eller tre soverom.

Samtidig er det også et jevnt behov for å bekoste vedlikehold på de 275 leilighetene i stiftelsens portefølje. For eksempel utskiftning av vinduer og dører på Kjær til en sum av 1,5 millioner kroner. Og kjøkken og bad andre steder, eller der hvor inventaret har fått for røff behandling.

VEIS: – Det vi har solgt til nå, ville vært nok til å reise hele Bibliotekkvartalet 

Alt koster, og nå koster det dyrere enn noen gang.

Artikkeltags