En het potet i sentrum

– Ei pottit takk! Nattlige bakte poteter smaker, beboerne synes det er smakløst. Foto: Pixabay

– Ei pottit takk! Nattlige bakte poteter smaker, beboerne synes det er smakløst. Foto: Pixabay

Varme poteter har synliggjort et sentrumsproblem.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Uttrykket «a hot potato», eller en «het potet», er et begrep og et ordtak, som benyttes i flere land. Det har altså ikke noe med at den tradisjonsrike rotfrukten er spesielt varm, men som definisjonen i Norske Akademis ordbok sier: et uttrykk som kan brukes om en vanskelig, ømtålig eller pinlig sak, et spørsmål eller noe man helst unngår å ta opp eller utsetter behandlingen av.

Javel, men i Holmestrand sentrum har poteten bokstavelig talt blitt en het sak for beboere, kommune, handelsmannen selv, og hans nattlige,men ikke alltid helt edrue potetkunder.

LES Ibrahim (20) mener han får skylda for at folk urinerer og slåss etter byen - nå har han fått beskjed om å pakke ned potetbua

Jarlsberg har lenge hørt om irritasjonen fra beboere i bibliotekkvartalet. Irritasjon som går på alt fra urinering til primalbrøling og flatfyll ravende rundt kvartalet. Og det er sikkert riktig at det ville vært mindre av dette akkurat her om ikke potetbua tilbød fristende nattmat etter en fuktig byvandring i Holmestrand.

Samtidig blir det feil å skylde på potetbua og dens driver. Det er ingen som blir verken tissetrengt, spesielt høyrøstet eller synlig beruset av poteter.

Som flere på facebook, etterlyser også vi de som kan være tilstede for å passe på at regelverk etterleves. Det såkalte nærpolitiet kunne vært litt nærere både med direkte tiltale, men også bortvisning og bøter dersom det ikke var nok.

LES Ibrahim er rørt over støtten han får

For det bør være plass til både beboere, poteter og kunder i et sentrum.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken