En god kulturell ukesdose

Med blanke horn, klar stemme og gode revyreplikker. Vi er klare for kulturfestival. Er du?

DEL

MeningerÅrets største ukespåfylling av kultur står for døren. En skikkelig dose musikk, dans, sang, teater og godt og kreativt håndverk.

Akkurat slik vi har blitt vant til gjennom snart 30 år i Holmestrand sentrum i juni. Kulturfestivalen er på en måte bindeleddet som avslutter våren og starter sommeren, i år enda mer bokstavelig enn tidligere, ettersom den siste konserten på årets program applauderes inn i sankthansfeiringen om en drøy uke.

Den årlige happeningen for kulturkreftene og publikum følger i sporet som tidligere komiteer har tråkket opp, et variert program, hvor lokale utøvere dominerer på plakaten. Og slik bør det også være.

LES Her kom de fete sjekkene én etter én: – En fantastisk jubelkveld 

Komiteen har i 2019 komprimert festivalen noe ved å ta vekk oppstarten på torsdag og fredag og heller å gå rett inn i en meget travel lørdag, og avslutte det hele med en minst like tettpakket lørdag. Det er heller ikke like mange arrangementer på ukedagene mellom de to lørdagene. Faktisk er det to «fridager» på mandag og tirsdag, så får vi se hvordan det slår ut på publikumsinteressen.

Tidligere år har det vært så mange arrangementer i løpet av tidagersprogrammet at noen har måtte lide under et litt magert publikumsoppmøte. Over 70 arrangementer på ti dager har kanskje vært i overkant mye, også for folks lommebok, selv om gratisarrangementer også har preget tidligere programmer. Folk trenger å få dra pusten mellom slagene, slik sett virker det til å være et fornuftig volum på årets kulturfestival.

«Folk må få dra pusten mellom slagene»

og diskusjonene i etterkant vil naturlig nok komme nå som vi blir en større kommune fra nyttår. Hvordan skal markeringene av lokal bredde og kulturliv se ut i framtiden? Hvordan skal arrangementene organiseres, når skal de avholdes og hvordan skal de markedsføres? Skal kommunens kulturetat sterkere inn i planleggingen for å sikre en overbyggende paraply over alle festivaler og sommerarrangement? Eller skal hvert arrangement rundt om på de ulike tettstedene hvile like mye på frivillige, som må finne sin plass i kalenderen.

LES Tine har meritter i verdensklasse – nå skal hun spille på Holmestrands tak 

Trolig er det behov for at flere setter seg sammen for å komme fram til datoer, rammer og innhold, for å få mest mulig ut av potensialet, og for å unngå kollisjoner og unødvendig konkurranse om det samme publikumet.

Nå skal vi uansett glede oss til dagene som kommer, håpe på noen varmere sommergrader enn de vi har hatt til nå og nyte kulturen, enten det er revy med Byteateret, Pink Floyd-musikk, smykkekunst eller «Good Vibrations». Vi gleder oss til mye flott kultur.

God fornøyelse!

LES Gir barn muligheten til å føle vind i seilene 

Artikkeltags