Det går ofte altfor fort

Fryktelig fort: Det manglet bare én bot på 7.000 forenklede forelegg i 2019. Arkivfoto

Fryktelig fort: Det manglet bare én bot på 7.000 forenklede forelegg i 2019. Arkivfoto

Tallene er trolig bare "toppen av isfjellet".

DEL

MeningerDet går nesten ikke en uke uten at Jarlsberg skriver om fartssyndere på E18, som har registrert fart både på 140, 50 og 160-tallet. Selv med flott firefeltsvei er det fryktelig fort, og fryktelig farlig dersom uoppmerksomhet hos føreren, noe teknisk med bilen skulle skje eller en medtrafikant «kommer i veien».

Derfor er det bra at politiet luker ut de som kan være spesielt farlige både for seg selv og andre i trafikken.

Bare gjennom Vestfold i fjor røk det 323 førerkort, ifølge den årlige statistikken til Utrykningspolitiet. Selvfølgelig på alle type veier, ikke bare på E18, men fellesnevneren er at det går fort, altfor fort i forhold til den aktuelle fartsgrensen på stedet.

LES – Du vet at trafikken må fram uansett den

Statistikken viser også at det manglet kun én bot på at tallet 7.000 forenklede forelegg ble skrevet ut. 6.999 er mange bøter, og mye penger, som helt sikkert kunne vært brukt til noe helt annet for de aller fleste.

Så skulle man tro at dette var tilfeldig, veldig stygge tall som UP kommer med.

Det må ha vært noe spesielt i 2019? Men nei da, det var det ikke. 323 som sa ha-det til førerkortet for kortere eller lengre tid, og 6.999 som måtte punge ut på sure bøter, er faktisk en nedgang fra 2018, om enn en ganske liten nedgang.

Disse tallene er stabilt høye fra år til år, og vi må regne med at det bare er den berømte «toppen av isfjellet» vi her ser.

LES Mange har knabbet til seg skilthistorie:– Jeg liker det dårlig

Du som er ute i trafikken med bil, sykkel eller gående, kommer derfor til å møte mange «racerkjørere» på din vei i løpet av 2020.


Artikkeltags