Det er ikke «non annan» sitt ansvar å plukke opp møkka

Vasker etter hunden: Stanley Palm gjør jobben skikkelig på brygga. Foto: Pål Nordby

Vasker etter hunden: Stanley Palm gjør jobben skikkelig på brygga. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Og så kom sommeren – og med finværet følger rydding.

DEL

MeningerOg sommeren kommer omtrent like brått som glatte veier om høsten, det første snøfallet og «julekvelden på kjerringa». 18. april kom sommerfølelsen til Holmestrand i år. Plutselig var det full aktivitet i bakgårder, i båtopplaget, hager, på fortauer, i bed, busker og på brygga.

LES OGSÅ: Mye hundemøkk

Svenske Stanley Palm gjorde rengjøringen på sistnevnte grundigere enn de fleste.

– Fra Sverige har jeg lært meg et uttrykk, eller kanskje en tilstand: «Nonanisme», det betyr at det alltid er «non annan» som skal gjøre det. Inte du, men non annan, og da blir ingenting gjort. Jeg har to hunder, og setter pris på den friheten jeg har til å lufte dem langs brygga og andre steder. Men da må jeg også sørge for å rydde opp. I Sverge har det blitt masser av «forbjudet-skilt», slik vil vi vel ikke ha det her, men da må flere ta ansvar. Jeg tar mitt, sa han, og skrubbet brygga etter å ha plukket opp etter hunden.

Så nøye er det sjelden å oppleve hundeeiere etter å ha gått tur med sine firbeinte, men et krav til å ha med seg pose og plukke opp etterlatenskapene på steder der det også ferdes andre bør være et minimum.

LES OGSÅ Mengder av søppel

Sjelden har det vært en vinter med flere klager til lokalavisen på grisete veikanter og turveier. Langs brygga og ute på Krana og Hakan har det også vært mer hundemøkk enn vi tidligere har sett.

Det er ikke «non annan» sitt ansvar å plukke opp møkka!

Artikkeltags