Det blir spennende å følge unggutten videre

Ungt Talent: Jørgen Thue Kristiansen er bare 16 år, og snuser på sin eliteseriedebut med Stabæk. Foto: Svein Halvor Moe

Ungt Talent: Jørgen Thue Kristiansen er bare 16 år, og snuser på sin eliteseriedebut med Stabæk. Foto: Svein Halvor Moe

Lokalt har vi mange idrettstalenter. Jørgen tar steget videre.

DEL

MeningerFra Holmestrand og Hof dukker det til stadighet opp talenter i det lokale idrettsbildet.

Talentene boltrer seg på resultatlistene i sommeridretter og vinteridretter, turn, svømming, bilsport, ballsport og hest, men også i grener som ikke alltid kommer på avisenes oppslagssider. Vi glemmer verken innslag av flere Holmestrand-spillere på eliteserielaget til Falk Håndball, eller et dryss av medaljer både nasjonalt og internasjonalt i petanque. Men steget fra talent til eliten går i de fleste idretter gjennom et trangt nåløye, som de færreste klarer å passere.

LES Jørgen (16) trener med Stabæks A-lag 

Og nåløyet blir bare trangere og trangere dersom målet er å gjøre seg bemerket med internasjonale prestasjoner. De siste årene har Holmestrand hatt Mikael Flygind Larsen (lagt opp) på den internasjonale skøytehimmelen, mens keeper Emily Stang Sando har fått vist seg fram med suksess i tellende mesterskap for kvinnenes landslag i håndball.

Det er alltid morsomt når nye lokale ansikter dukker opp. Jarlsberg har skrevet om fotballspiller Jørgen Thue Kristiansen før. Han har et NM-gull med G16 hos Stabæk fra i fjor, men nå har Bærumsklubben åpnet døra for trening med eliteserielaget.

LES Tross rekordstort felt: Yngstemann Marius (17) vant racingdebuten 

At trener Henning Berg, med mangeårig erfaring fra norsk eliteserie og spill i Manchester United ser talentet hos 16-årige Jørgen, kan åpne nye dører. På benken satt han mot Mjøndalen, kanskje kan han snart få sitt første innhopp på det øverste nivået i Norge.

Det blir uansett spennende å følge unggutten videre på Nadderud.

LES Kristoffer Pinås har signert for moderklubben HIF 

Artikkeltags