Borgerplikten gjelder fortsatt

Kan vippe begge veier: Senterpartiet vil ikke røpe ennå, hvor de vil samarbeide. Foto: Pål Nordby

Kan vippe begge veier: Senterpartiet vil ikke røpe ennå, hvor de vil samarbeide. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

18 dager før vamlget står det og vipper, din stemme kan bli avgjørende.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.– Det er en borgerplikt å stemme, hører vi foran alle valg. Men til tross for denne plikten, har valgdeltakelsen slitt med oppmøtet fra valg til valg – i mange år.

Rundt 30 prosent av dem som kan stemme har valgt å ikke ta denne plikten på særlig alvor, selv om det hvert år blir sagt at din stemme kan bli avgjørende. Dette har heller ikke vært helt sant.

LES NY MENINGSMÅLING: Høyre-framgangen fortsetter – og nå åpner Svele for samarbeid med Senterpartiet 

I Sande har Arbeiderpartiet sittet godt forankret gjennom valg etter valg. I Holmestrand har det vært et solid blått styre i 12 år. Først i fire år etter direkte ordførervalg, så åtte med klart flertall. Men i år kan faktisk din stemme bli den avgjørende. Nå er det nærmest helt likt.

Meningsmålingen på side 4, 5 og 6 i dagens avis viser at blokkene, slik de i utgangspunktet er forventet å samarbeide, balanserer på stram line.

Sande, Holmestrand og Hof er 18 dager unna valget. Nærmere 25.000 innbyggere skal få et historisk nytt politisk styre, og det er lite som skal til for å vippe favøren til den ene eller andre siden. Det er spennende, det er to tungvektere som har hatt hegemoniet på hver sin side av en kommunegrense som forsvinner ved nyttår, og nå er det din stemme som kan avgjøre hvem som kan feste grepet om klubba, og hvem som må fortsette å argumentere i opposisjon.

LES Ap snakker Holmestrand ned 

18 dagers valgkamp gjenstår. Nok av tid til å bestemme seg på, nok av tid til å stemme.

Din stemme bør være så viktig at valgdeltakelsen i år havner langt oppe på 70-tallet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken