Behov for mer folkeskikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du søppel som skal kastes og ser en konteiner. Bruk den!

DEL

MeningerAt søppel, og at noen få ødelegger deler av byen for de mange, det engasjerer veldig.

Saken som ble lagt ut på jarlsbergavis.no tirsdag, og hvordan folk forsøpler i småbåthavna i stedet for å benytt seg av konteinere, var den klart mest leste nettsaken dette døgnet. Og kommentarene til saken lot heller ikke vente på seg.

LES Her panter Dina og Hermine én av 587 millioner bokser som ender opp på Hydro i Holmestrand i år 

Folk flest vil ha en ren og pen by, med en innbydende havn, som båtfolk og andre har lyst til å bruke. En illeluktende svinesti med skrikende måker og søppel på bakken, som også blåser til vanns, sier vi helt klart nei takk til. Det mangler rett og slett på folkeskikk, å kaste søppel rundt for å la andre rydde opp.

– Sånt griseri, gjør folk sånt noe hjemme også, er en av kommentarene.

– Her blir det kastet søppel av både båtfolk, bobilfolk og andre. Alle må skjerpe seg. I tillegg da jeg kom ned i dag tidlig sto den en mann og tok ut pose etter pose for å lete etter panteflasker, sier en annen.

Saken gjelder altså konteinerne som Holmestrand Småbåthavn DA har satt ut på Hakan, hvor båt- og bobilfolk kan levere fra seg olje, batterier og annet restavfall av båtsøppel. Et flott tiltak for miljø og det estetiske på området. Nå har forsøplingen nådd så langt som til DAs styremøte. La det ikke gå så langt at konteinerne blir fjernet.

LES Over 315.000 tonn miljøfarlig avfall til Langøya i fjor – mest med tungtransport 

Rydd heller opp etter deg!

Artikkeltags