Avisen tar gjerne i mot tips

Lapp på lapp: Med rasistisk innhold, er lite velkomment både i privathus og ellers rundt i Holmestrand. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Lapp på lapp: Med rasistisk innhold, er lite velkomment både i privathus og ellers rundt i Holmestrand. Foto: Magnus Franer-Erlingsen

Artikkelen er over 1 år gammel

For rasistiske slagord vil vi til livs.

DEL

MeningerNå er lappegjengen i gang igjen. De som med bred tusj og litt uleselig skrift hevder at «Norge er for nordmenn». På andre lapper står det «Hitler + Muhammed», hva nå det skal bety.

Sannsynligvis er disse nye lappene en litt ubehjelpelig aksjonsmåte, og en veldig hjemmelaget form for markering av et eller annet grums man har på hjertet. Spørsmålet blir mer til en undring, enn bare å dra rasismekortet, for dette tøvet er vanskelig å ta alvorlig.

LES OGSÅ: Syrisk familie fikk rasistisk klistremerke på postkassen: – Det føles som en trussel 

Omfanget er så langt vi kan se lite. Det bekreftes av politiet. Og det virker ikke organisert i det hele tatt. Hadde det vært en organisert form for å spre avsky og skrekk hadde lappene vært trykket og hatt mer innhold. Slik vi ser det betyr trolig «aksjonsformen» en eller få personer i sving: for hvem gidder å sitte hjemme med tusjen sin, skrive med dårlig håndskrift på klistrelapper, for så å snike seg rundt til utvalgte steder på nattetid? Svaret gir seg selv.

Likevel skal vi ta engstelsen hos dem som blir rammet på alvor. Det er ikke hyggelig for den syriske familien i Kirkegaten å opplevde at noen skriftlig sjikanerer og truer via lapper på postkassa. Det blir noe annet, og langt mer personlig, enn når lapper henges opp på buss-skur eller lysstolper.

LES OGSÅ: Griset til Jarlsberg Avis' inngangsparti: Nazister med klister 

Politiet vil gjerne ha tips, det vil også lokalavisen, slik at tullingen(e) kan henges ut til spott og spe.

Artikkeltags