Alle var på festivalen

Alle med på festival: Norges eldste mann, Hjalmar Gregersen (108 år) var på Bacchus-konsert. Foto: Pål Nordby

Alle med på festival: Norges eldste mann, Hjalmar Gregersen (108 år) var på Bacchus-konsert. Foto: Pål Nordby

Den 27. kulturfestivalen må totalt sett betegnes som en publikumssuksess, også med fire dager mindre program enn før.

DEL

MeningerNår også Norges eldste mann, Hjalmar Gregersen på 108 år var på en av konsertene under festivalen, kan vi slå litt på stortromma og si at alle var på kulturfestival i Holmestrand i løpet av den siste uka. Det var for øvrig på Brødrene Bacchus sin konsert på sykehjemmet at Hjalmar Gregersen hadde funnet sin plass blant de rundt 40 tilhørerne.

Det var i forkant av årets kulturfestival et spenningsmoment å se hvordan publikum ville respondere på en festival, som hadde gått fra et ti dagers program de siste årene, til et program på seks dager. Dette ved å fjerne torsdag og fredag i forkant, samt mandag og tirsdag i festivaluka.

Riktignok var kunstutstillingene åpne hele perioden, men det var ingen sceneinnslag mandag og tirsdag.

Umiddelbart virker ikke omleggingen til å ha hatt noen negativ effekt, heller motsatt, ved at publikumsinteressen kunne samles om noen færre, men store arrangementer.

Konsertene ble stort sett meget godt besøkt, kanskje bortsett fra hovedkonserten sen siste lørdagen. En helg kulturfestivalen også hadde seriøs konkurranse om publikum ved at Kulturhaven hadde topp-navn på sin friluftsscene.

Som vanlig var også sentrumsaktivitetene og bryggearrangementene folkerikt besøkt, godt hjulpet av flott sommervær.

Vel blåst, bokstavelig talt!

Artikkeltags