Alle gode ting er tre

FANTASTISKE LOKALER: «Holmestrand & Oplands Aktiebanks» nye lokaler sto ferdige i 1900.

FANTASTISKE LOKALER: «Holmestrand & Oplands Aktiebanks» nye lokaler sto ferdige i 1900.

I 2016 felte vi en tåre da bank i Holmestrand var en saga blott. Nå er det tre banker i byen som konkurrerer om kundene.

DEL

MeningerEt Kinderegg.

Plutselig, etter flere generasjoner med bank, så var det ingen, nå er det tre. Fra i dag er det tre banker i Holmestrand, med tjenester som skulle bort. Begrunnelsene var blant annet at det kom for få kunder til skranken. Men nå svinger pendelen kraftig tilbake.

LES OGSÅ: Sparebanken Øst vil også være med på feiringen: – Vi fyller også 175 år 

«Allerede i 1837–1838 fikk Holmestrand sin første sparebank. En nær 180 år lang tradisjon er dermed i ferd med å få sin slutt». Dette skrev Jarlsberg i februar 2016 Om ikke tåredryppende, så i hvert fall med nostalgi og tristhet. Vi gjorde en oppsummering av bankhistorien da DNB takket for seg. Tre år før, sommeren 2013, hadde Nordea pakket sammen og flyttet til Horten. Kun minibanken ble igjen i Havnegaten.

Det var historisk sus over bankvirksomheten i Holmestrand. «Holmestrand sparebank» var i 1837 faktisk den første i hele Vestfold. Botne fikk sin «Botne Præstegjelds laaneindretning» i 1853. «Holmestrand & Oplands Aktiebank» ble etablert i 1895, og fikk nye lokaler i 1900 (bildet).

LES OGSÅ: Sparebank1 har åpnet lokalkontor i Holmestrand sentrum 

Men så pekte altså pila brått nedover fra sommeren 2013, da Nordea valgte å stenge filialen i Havnegaten. Det var heller ikke overraskende da DNB fulgte etter i februar 2016. Mer overraskende var det at Sparebanken Øst kom på banen bare et halvt år senere. Plutselig var det bank i byen igjen.

LES OGSÅ: Sparebanken Øst åpner 22. august: – Ny bank på brygga 

Og nå er Kinderegget fylt opp med Sparebank1 og DNB. Historisk, med tre banker.

Artikkeltags