Det måtte en kvinne til

Etter snart 30 år med kulturfestival kunne det blitt en junimåned uten hornmusikk, rock, bacalao og laks på brygga.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nesten på overtid av overtiden, som det sies på fotballspråket, ble kulturfestivalen 2020 reddet av Siv Anette Rognlidalen. Etter snart 30 år med sammenhengende kulturfestival i Holmestrand kunne det første året i ny stor kommune kommet uten en kulturfestival å se fram til i juni.

Det ville hun ikke ha noe av!

Siv Anettes ja, helt på tampen av den ekstraordinære generalforsamlingen onsdag, reddet både kvelden og festivalen i juni, for alle som ønsker å oppleve det beste av lokalt kulturliv også neste sommer. Festivalen har helt siden scener, lyd, lys og telt ble ryddet bort etter årets festival slitt med å få satt navn på lista til et nytt styre.

LES – Vi blir skjelt ut av Kulturhaven, sier næringsutbyggerne ved Bentsrud. – Usannheter, svarer de

«24. juni meldte fire av fem at nok var nok»

Allerede 24. juni meldte fire av fem styrerepresentanter at nok var nok, mens den femte siden juni har vært i tenkeboksen.

Og lenge så møtet onsdag ut til å ende i en fastlåst situasjon med avlysning av neste års festival som et sannsynlig utfall, men det var før Siv Anette Rognlidalen tok ansvar.

Alle som har jobbet med styrerarbeid eller klubb- og foreningsarbeid vet at det ikke er noen gunstig situasjon å komme i at et helt styre trekker seg samtidig. Det gjør noe med kontinuiteten, flyten, organisering, eventuelle inngåtte avtaler, erfaringen og den «driven» som er nødvendig for et godt resultat ved neste korsvei. 1. november blir det klart om styret består av fire eller fem personer, så skal ny styreleder på plass før jobben kan startes for alvor.

Som regel har de største artistnavnene for neste arrangement allerede vært på plass i oktober/november, og slik sett går tiden fort for det nye styret. Samtidig tyder mye på at kulturfestivalen gradvis går mer og mer mot et enda mer lokalt preg, med lokale krefter, som sannsynligvis hvert år har huket av et par uker i juni for opptreden i egen by. Stemmer det, ja så er det også bedre tid til nye avtaler og organisering mot juni 2020.

Thorleif Jacobsen sa også til slutt ja til styrerverv, helt i siste minutt av den avsatte timen til det ekstraordinære møtet. Han etterlyste samtidig nye tanker når det gjelder organisering.

Kanskje bør også det nye styret se på vedtektene, og eventuelt endre disse slik at ikke det går kun ett år før festivalen sitter i den samme knipa, uten nok frivillige til å ta på seg de viktige vervene. At leder er på valg hvert år er det vanlige, men også at styremedlemmene velges for to år, på partall og oddetall, slik at man i festivalens tilfelle sikrer at minst to fra styret fortsetter inn i neste år.

Men det løste seg. Nå gjelder det å brette opp ermene, ta de takene som trengs for en flott festival, som alle ønsker seg i juni. Ti dager med belønning for strevet.

LES Her ville ikke elevene ta friminutt: – Håpet er at det skal spre seg til de andre skolene


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken