Løype! Her kan du stå på ski i helga

Idyllisk: Ut på tur i helgen. Foto: Kent-Ivar Sollund

Idyllisk: Ut på tur i helgen. Foto: Kent-Ivar Sollund

Ytterligere to løyper er åpnet denne uka.

DEL

Også denne helga kan du nyte skiløyper i Holmestrand og Hof. Her er ferske løyperapporter fra Hans Petter Narverud i Holmestrand og Eira Weseth i Hof:

Holmestrand

– Etter iherdig innsats sist helg, og denne uken med å rydde vekk trær åpnet vi torsdag kveld ytterligere to løyper, Holtandumpa – Holtanhytta – Tyriåsen og Underlund – Djupdal – Spettås. På grunn av tømmerdrift er det rundt 1.000 meter av traseen som er frest mellom Spettås og Djupdal, forteller Narverud til Jarlsberg.

– Her får vi ikke satt skispor, men det er fullt mulig å ta seg frem med ski. Lørdag forsetter vi med løyperydding på Heiarunden. Målet vårt er at vi får åpnet denne i løpet av helgen. Hele løypenettet på jordene ble kjørt opp tirsdag og onsdag denne uken, sier han.

– Løypekjører Kent-Ivar Sollund tok et idyllisk bilde onsdag morgen av jordeløypene. Yr melder mer snø på søndag, og vi kjører som vanlig opp løypene ved behov. Totalt nå så har vi snart 100 km med skiløyper, og her er det løyper i alle kategorier. Søndag er det muligheter for nystekte vafler på hyttene på Brannåsen og Nordre Løkenseter. God tur!

Hof

– Alle skiløypene i bygda blir kjørt på nytt til helga. Det har nå vært veldig stabilt vær med kulde slik at skiløypene holder seg godt. Det er veldig flotte forhold, sier Weseth.

Det kjøres på følgende steder:

- Eidsfoss og Sundbyfoss lysløyper.

- Rundløyper 1, 2, 3 og 5 km med utgang fra Hof skole.

- Bygdeløypa over jordene fra Hof skole til Sundbyfoss, og retur om Fogstad, Hof golfbane til Hof skole.

- Løypemaskin fra Vestskauen i Sande kjører ned bommen ved Berg, Eidsfoss. Da får du tilgang til alle skiløypene på Vestskauen. Og akebakken ved Kirkebrekka.

Det ble onsdag 7. februar kjørt skiløyper på området Hajern Fra Flisestø, over Hajern, opp til Mjøvann, over Flårene til indre Hajern. Skiløypa går over vann og i terreng, det er 60 cm is og ikke overvann. Det meldes om flotte forhold også her.

Artikkeltags