En takk til alle sammen

Egen klubb: Maren Dyrnæs og Nora Khermoussi har laget «NMs verden». Foto: Privat

Egen klubb: Maren Dyrnæs og Nora Khermoussi har laget «NMs verden». Foto: Privat

En kjempeinnsats for miljøet lokalt.

DEL

MeningerDet er bare å bøye seg mot søppelsekkene å takke. Takke hverandre for innsatsen. Dette har være søppelhelgen over alle tidligere søppeldugnader. Hensikten er at alle skal få det bedre. Både folk og dyr. Og veldig mange har bidratt med mye.

Hvor mange som har sanket plast og annen søppel har vi ikke oversikt over. Ei heller hvor mange tonn som er samlet. Poenget er at det er mange, og det er mye. Og det har blitt en folkebevegelse som vil fortsette hele året.

LES OGSÅ: Dette er kjempetrist

Det er flott å se at idrettslag, foreninger, private og politiske partier er like ivrige. Og det er søtt at tiåringene Nora og Maren nå har startet sin egen søppelklubb. En ryddeklubb, der de oppfordrer alle som vil til å bli aktive medlemmer som kan få enda mer søppel opp fra fjæra og naturen.

De er opptatt av jordkloden vår, og det naturligste stedet for dem er å begynne her hjemme i Holmestrand. De mener det hjelper, og de vil ha flere med.

«NMs verden» er herved startet.

Så var det flere som i helgen ble kjempetriste av å finne gamle plastkanner, bildekk, felger og elektronisk avfall, som kan defineres som miljøkriminalitet. Ja, det er trist, men så flott at dere fant det, fikk det på land og at det nå kan havne på deponier, eller til gjenvinning, der skrot skal leveres.

Husk: Det er faktisk gratis å levere sortert avfall!

Artikkeltags