En morgen som varmer

Nattjobbing: I dag tidlig hang det oransje skjerf på strategiske steder i distriktet. Arkivfoto

Nattjobbing: I dag tidlig hang det oransje skjerf på strategiske steder i distriktet. Arkivfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

En varmende opptakt til TV-aksjonen.

DEL

MeningerDu har sikkert sett dem i dag tidlig. Oransje og lett synlige blafrer de fra lyktestolper, skilt, greiner og der hvor det er naturlig å henge opp noe som skal være synlig for forbipasserende.

LES OGSÅ: Henger opp over hundre skjerf: – Det er verdt det når man vet hvor mye dette betyr 

Fra Holmestrand til Hof minner fargeklattene langs veien om at det noen ganger skal veldig lite til for å glede andre. Eller rettere sagt varme andre. 100 oransje nystrikkede skjerf er en beskjed om at jeg tenker på deg, og strikkeaksjonen er samtidig en veldig fin opptakt til årets innsamlingsaksjon kommende søndag.

LES OGSÅ: Gir 15.000 kroner til TV-aksjonen 

«Mindre alene sammen».

TV-aksjonen på NRK og rundt om i hver eneste krok av landet går i år nettopp til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Aksjonen øyner et håp om at 100.000 skal gå med de etter hvert så kjente bøssene. 100 bøssebærere i Holmestrand og 50 i Hof skal sammen med bidrag fra næringslivet og andre givere sørge for lokale kroner til det store inkluderingsprosjektet i bymisjonens regi.

Det er mange måter å være eller føle seg utenfor samfunnet på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

LES OGSÅ: Gir 100.000 Hydro-kroner til årets TV-innsamling 

TV-aksjonen startet i 1974 med 22 millioner kroner til Flyktningrådet.

I fjor ble det 200 millioner til da UNICEF var mottaker.

Rekorden med 230 millioner har Røde Kors fra 2016.

Går det mot ny krone-rekord i år?

Artikkeltags