Det myldrer av jenter

Stadig flere jenter: Her i Hof under åpningen av kunstgressbanen. Foto: Magnus F. Erlingsen

Stadig flere jenter: Her i Hof under åpningen av kunstgressbanen. Foto: Magnus F. Erlingsen

Tiden er inne for å satse mer på jentene.

DEL

MeningerHIF, Gullhaug IL og Hof IL har noe viktig felles. Idrettslagene har tatt aktive og positive grep for å få mer fart i rekrutteringen av jenter til den lokale fotballen. Det virker til å være kloke og riktige grep.

Jentefotball og damefotball er på full fart framover rundt om i Europa og verden for øvrig. Dessverre sliter den lokale herrefotballen langt nede på sine tabeller, også langt nede i divisjonssystemet.

Å ta rekrutteringsgrep for jentene i et VM-år, og akkurat nå, mens det pågår et verdensmesterskap i Frankrike med norsk deltakelse, gir også et lite dytt i riktig retning.

Akkurat som smågutta, som løper rundt med Messi, Ronaldo og Pogba på ryggen, er det snart på tide å se jenter med sine kvinnelige favoritter bak på drakta. Kanskje blir de norske, men da må våre utvalgte løfte seg kraftig fra det de viste i den helt avgjørende kampen mot Sør Korea, ellers blir det raskt exit.

Det holdt med nød og neppe mot kjappe koreanere, men dårlige stilkarakterer til tross, det er uansett en prestasjon og en suksess, å gå videre til cupspill i et internasjonalt mesterskap.

Nå venter Australia på den andre banehalvdelen. Kanskje kan nye helter bli feiret på lørdag, slik at det blir enda litt enklere for lokale klubb-ledere å fortelle unge jenter hvor moro det er å spille fotball.

Det er en ny positiv giv på gang.

Artikkeltags