Bygdefolket i Hof kan bare glede seg

Bedre tider i møte: Med de gode erfaringene fra Holmestrand, kan Hof bare glede seg til nytt hus.

Bedre tider i møte: Med de gode erfaringene fra Holmestrand, kan Hof bare glede seg til nytt hus.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ingen grunn til ikke å tro på en tilsvarende aktivitetsvekst i Hof som i byen.

DEL

MeningerDet er utrolige gode tall biblioteket i Holmestrand kan presentere, relativt kort tid etter at lokalene i gamle Backergården ble byttet ut med nybygget på Dr. Graaruds plass.

LES OGSÅ: 54.365 besøk 

Mer enn en dobling av antall besøkende fra de gamle nedslitte, og umoderne lokalene, og en økning på over 5.000 det siste året i det nye. Nå mellom 50.000 og 60.000 besøkende årlig, og det ingen grunn til å tro at ikke gode tall skal bli enda bedre. De øker trolig ytterligere. I tillegg kommer alle «utenom bibliotek-arrangementene». Det er også noen tusen hoder i året. Bare de politiske møtene trekker flere hundre totalt.

Biblioteket har blitt det viktige møtestedet i byen – for alle, slik tanken også var. Et kulturhus, eller flerbrukshus om man vil, der politikken utformes, teater utspilles, sjakkentusiastene møtes, konserter avholdes, og et sted der folk går for å ta en kaffekopp til avisen. Eller, kanskje noe av det aller viktigste: der du alltid møter noen å skravle med. Trivelig!

LES OGSÅ: Fred tok permisjon fra politijobben for å hylle farfarens diktning 

«Mamsepapsen» var det siste innslaget nå på lørdag, med over 30 hylende unger på gulvet, og med foreldre og besteforeldre sittende med på klovneforestillingen. Akkurat slik det skal være. Generasjoner på tvers, og et stadig tettere kulturprogram som presenteres på biblioteket. Med andre ord er det bare å glede seg i Hof til flerbrukshuset der står ferdig. Det er ingen grunn til ikke å forvente en lignende økning i aktiviteter og besøkende på bygda, som i byen.

Biblioteket registrerte 6.500 besøkende i fjor. Med en lignende utvikling som i Holmestrand kan tallet etter et par år med nytt bygg være 13-14.000. Det er bare å glede seg.

LES OGSÅ: Nå selges biblioteket: – Jeg har 27 interessenter på blokka 

Tid for første spadestikk nærmer seg.

Artikkeltags