Bruk hue i naturen!

Hellikopter i skytteltrafikk: Her i Andebu ved et tidligere tilfelle. Arkivfoto

Hellikopter i skytteltrafikk: Her i Andebu ved et tidligere tilfelle. Arkivfoto

Nå må folk skjerpe seg!

DEL

MeningerNå bør ingen advarsler lenger være nødvendig. Alle voksne noenlunde oppegående bør kunne tenke tanken selv. Eller la vær å tenke tanken. La fyrstikkene bli igjen hjemme.

Etter rekordvarme uten nedbør de siste par ukene er det så knusktørt som det bare kan bli ute i skog og mark. Ikke tenk på engangsgrill en gang. Ta med mat på turen til badestranden, fiskevannet eller gapahuken, som ikke trenger åpen varme. Ikke ta sjansen slik det er nå. Det er rett og slett for tørt. Og det er rett og slett for farlig.

Den lille gloa kan bli til en storbrann før du får snudd deg etter mobiltelefonen, og tastet 110. Det er det ikke verdt å risikere.

For selv med meldinger om ekstrem skogbrannfare fra brannvesen over hele Sørøst-Norge, så har det de siste dagene vært noen som tror de vet bedre enn ekspertene.

Brannfolk har også i helgen rundt omkring i Vestfold rykket ut til uvettige i friluft, som både har brent bål og stekt sine pølser på engangsgrill. Nå vurderes kraftige bøter og erstatningskrav dersom ikke folk tar til vettet, men forårsaker brann etter uforstand og uakseptabel omgang med åpen varme.

– Folk lytter ikke til oss, skrev 110-sentralen på Twitter i helgen.

Det var særlig i Oslo-marka at brannvesenet var lite imponert over folks oppførsel. Altfor mange blåste i totalforbudet, og ble i tillegg irritert over å bli snakket til.

Artikkeltags