Boligkrigen som ble avblåst

Artikkelen er over 1 år gammel

Boligbygging og planer bare øker etterspørselen.

DEL

MeningerDenne uken må Jarlsberg innrømme at vi så en mulig «boligkrig» trappe seg opp lokalt. Aldri har flere prosjekter og prospekter vært på tilbud samtidig som nå. Særlig i sentrum av byen er det mye å velge i på en gang med nesten 100 leiligheter til salgs samtidig.

Og aktiviteten er rekordstor også utenfor bykjernen.

LES OGSÅ: Her gikk salgsstarten over all forventning: Solgte to til over 14 mill.! 

Holmestrand Brygge med 70 leiligheter åpnet salget, bare uka etter at «bibliotekkvartalet» offisielt åpnet. Det samme for 22 leiligheter i det tredje byggetrinnet ved Strandholmen. Fra før er fire leiligheter fortsatt ledige i blokka som nå er under oppføring nærmest hotellet, mens det i første byggetrinn er utsolgt og flyttet inn.

Salgsstart har det også vært denne uka i Hof, der Prestegårdshagen skal bygges ut.

43 boenheter skal det bygges i det første byggetrinnet av 200 totalt i Prestegårdshagen.

Og det foreligger planer om 24 selveierleiligheter i Godaker Hageby på Gullhaug.

Flere nye leiligheter er på gang ved Soltoppen 3 på Holmestrandtoppen.

46 boenheter nærmer seg realisering ved Elvetunet, tidligere Hillestad skole.

Skogstjerna boligprosjekt på Kleivan med 50 enheter og Kleivan terrasse med 24 leiligheter. Disse bare fortsetter den store utviklingen i dette området.

LES OGSÅ: Her er åtte boliger solgt allerede før første visning 

Og det kunne vært ramset opp flere små og større prosjekter i boligutviklingen lokalt. Og i Sande, som snart blir en del av den nye storkommunen, er tendensen den samme.

Markedet ser nesten umettelig ut med den aktiviteten det legges opp til.

At boligmarkedet er hett i Holmestrand har de siste årene vist seg i byggeaktivitet og omsetning, men det var likevel med ekstra stor spenning, og kanskje også med litt skepsis, vi gikk denne uka i møte. Men med uka bak oss, og fasiten i hånd, konstaterer vi at bekymringen var ubegrunnet. Markedet viser seg å være hetere enn noen gang.

To leilighetssalg over 14 millioner kroner på toppen av Holmestrand brygge i kvartal 11 er ikke bare solide prisrekorder. Sammen med sju andre salg i løpet av de tre første timene, har ikke bare salgsstarten gått strålende, men så strålende at byggestart trolig kan skje allerede i februar. Drar vi ut av byen, til Hof, møter vi også blide ansikter. 150 interessenter og åtte kontrakter i Prestegårdshagen er en meget god dag én.

«150 interessenter og åtte kontrakter»

Vi trekker derfor troppene tilbake. Før de i det hele tatt hadde kommet i stilling ser det ut til at «krigen» kan avblåses. Det er slik denne uka viser, boligkunder nok til alle. En god salgsstart gjør at prosjektene kan påbegynnes, og prosjekter som er påbegynt har også en forutsigbar sluttdato.

LES OGSÅ: Har holdt til ett år i Holmestrand – får stadig mer å gjøre: – Her blir vi lenge 

Det bringer enda flere kjøpere til kontraktsbordet.

Artikkeltags