Nå trenger vi mye lys i gata

Alt skal vekk! Vi håper ikke plakaten gjelder for  hele sentrum. Foto: Linn Christoffersen

Alt skal vekk! Vi håper ikke plakaten gjelder for hele sentrum. Foto: Linn Christoffersen

At flere handelssteder forsvinner uten at det er løfter om noe nytt bekymrer.

DEL

MeningerDet er alltid trist å registrere at institusjoner i byen legges ned. Holmestrand by kan knapt huske å ha vært uten bokhandel.

Samtidig som julelysene tennes gjennom Langgaten kom meldingen om at Notabene er slått konkurs. At nyheten kom i en svært regnfull novemberuke hjelper ikke på humøret. Det skal veldig mye julelys til for ikke å se grå papp i vinduer som ligger mørke. «Alt skal vekk», står det på plakaten Notabene har hengt opp.

LES Fargerike Gjert dropper Black Friday: – Synes det har sklidd ut altfor mye (+)

Ganske betegnende på en trend der mindre butikker eller nisjebutikker utenfor kjeder har tøffe tider. Det blir en trippel nedtur med stengt dør på Klovnen kafé og Shell sin sorti fra nyåret.

Nå skulle etter de første prognosene den nye veien, det vil si 800 meter ny fylkesvei 900 gjennom Holmestrand, for lengst vært under bygging.

De siste nyhetene fra Statens vegvesen er ikke oppløftende. Dårlig grunn gir nok en utsettelse, men også en skremmende høy merkostnad, som vi ikke har fått svar på hvordan kan dekkes inn.

LES – Dårlig vær gir dårlig handledag (+)

Det er å håpe at ikke noen millioner ekstra vil forskyve prosjektet videre ut i tid. Nå trenger Holmestrand både lys fra vinduene i det nye kvartal 11 og billys langs den nye veien. Det kommer!

Men nå trenger vi mye julelys i Langgaten for å få en opptur og holde på optimismen å trua fram til nytt kvartal og ny vei står ferdig.

LES Nå kan det bli gratis juleparkering i Holmestrand også (+)


Artikkeltags