HOLMESTRAND: To dager før julaften, kunne daglig leder i Laguna Jon Mørk gi følgende gladmelding til lokale, vanskeligstilte familier: Firmaet hans gir bort 50 gavekort á 1.000 kroner i en matbutikk, overbrakt via Veronika Skansen i Hjelp oss å hjelpe Vestfold.

Organisasjonen er frivillig og videreformidler hjelp til familier og andre lokale med behov for en håndsrekning.

– Takket være årets drømmesommer har vi solgt mye av produktene våre og fått et ekstra godt resultat. Du kan si at vinden har blåst vår vei i år, og derfor er det både naturlig og en stor glede å kunne glede andre, sier Jon Mørk.

- En ubeskrivelig sum. Jeg har faktisk ikke ord for hva den betyr for barnefamiliene vi hjelper, sier Skansen.

- Jeg er fortsatt i "sjokk" over at han ga så mye, legger hun til.

Travel førjulstid

De frivillige i Hjelp oss å hjelpe har hatt hendene fulle med å viderebringe raushet fra Holmestrand den siste måneden.
Nylig fikk de 125 innsamlede julekurver via Gullhaug-beboer Janne Berg, som også fikk inn nok kurver til å overraske både Kirkens omsorgstjeneste og familier og enslige som hadde tatt direkte kontakt.

Skansen forteller at hun ikke har mulighet til å levere ut alle gavene innen julaften, men at hun har en avtale med Jon Mørk om å spre det utover romjula og nyåret. Pengene kommer godt med uansett.

- Vi vet jo alle at det går med mye penger til regninger i starten av året, sier hun.

Glede og tårer

Hun bekrefter at alle familier i Holmestrand og Hof som har bedt om det, nå har fått støtte som skal bidra til en god julefeiring.

- Den lokale støtten før jul har vært fantastisk. Jeg blir møtt med gledestårer, forteller Skansen.

Skansen benytter samtidig muligheten til å takke Holmestrand fjordhotell, som har stilt plass til disposisjon for oppbevaring av gaver til familier tilknyttet Hjelp oss å hjelpe.