Det blir bra til slutt

Skal rives: «Det blir bra til slutt», har det blitt sagt mange ganger de siste årene i Holmestrand. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Skal rives: «Det blir bra til slutt», har det blitt sagt mange ganger de siste årene i Holmestrand. Foto: Ulrikke G. Narvesen

Utvikling er en lang prosess, for ikke å si evig.

DEL

MeningerNoen egg må knuses for at man skal få laget en omelett, heter et ordtak. Ni bedrifter må flytte ut av for riving av eksisterende bebyggelse før nytt kan reises. Opp stiger næringslokaler og 80 leiligheter de neste månedene.

En av de ni legges ned, de øvrige har funnet seg nye lokaler rundt om i byen. Naturlig nok er ikke alle umiddelbart happy med det, men forståelsen er stor og håpet om en bedre framtid for egen bedrift i Holmestrand er enda større – på sikt.

LES OGSÅ: Jennifers kafé er én av ni som må flytte: – Jeg håper kundene følger etter 

For det tar tid å bygge og skape, men med allerede 23 leiligheter solgt, og flere i det mest kostbare sjiktet, trenger ikke utbyggerne vente. Nå er det bare å komme i gang.

Et nytt kvartal, med flere nye leietakere og flere beboere sentralt i byen vil bidra til å løfte ytterligere i den forvandlingen sentrum har gjennomgått i løpet av de siste snart ti årene.

I en lederartikkel for en del år tilbake skrev Jarlsberg at årene mellom 2010 og 2020 ville bli tiåret da et nytt sentrum ble bygget. Litt optimistisk ser vi i dag at det var med tanke på tiden. Ti år går fort i et utviklingsperspektiv.

LES OGSÅ: Kontorbedriften vokser der andre legger inn årene – nå tar de fatt på ti nye år i Holmestrand sentrum 

I framtidstanken i den lederen lå jernbane, stasjon og mange flere leiligheter, men også parkeringshus og ny vei gjennom sentrum. Ok, så legger vi på noen år til. Si til 2025 eller kanskje 30. Det er ikke så viktig, men viktig er den kraften utviklingshjulet ruller med når det først har kommet i gang. Det lar seg vanskelig stoppe, så la spådom være spådom.

LES OGSÅ: – Det vi har solgt til nå, ville vært nok til å reise hele Bibliotekkvartalet 

Byen vil sikkert for alltid være i endring. Store og viktige grep er tatt, nye vedtak er gjort og byggekranene er like rundt hjørnet, og «det blir sikkert bra til slutt».

Artikkeltags