Huset deres er verdsatt dobbelt så høyt som i 2014

På terrassen: Felicia og Fredrik Zachariassen på terrassen med Ella (5) og Mari-Elle (10). Voffi, sitter på armen til Fredrik, og i huset er det også to katter. Kjelleren har en utleieleilighet hvor en person bor. – Vi trives kjempegodt i Holmestrand, sier de. Foto: Pål Nordby

På terrassen: Felicia og Fredrik Zachariassen på terrassen med Ella (5) og Mari-Elle (10). Voffi, sitter på armen til Fredrik, og i huset er det også to katter. Kjelleren har en utleieleilighet hvor en person bor. – Vi trives kjempegodt i Holmestrand, sier de. Foto: Pål Nordby

– Dette er det lureste og beste vi har gjort, sier Fredrik Zachariassen. For fire år siden kjøpte kona Felicia og han enebolig i Eikeveien 12 i Holmestrand. Nylig viste en takst at huset nær har doblet seg i verdi.

DEL

HOLMESTRAND: – Vi ville bo i en av byene eller et tettsted i Vestfold. Og ingen priser kunne på høsten 2014 måle seg med Holmestrand, samtidig som vi fikk maksimalt ut av det en familie med barn bør ha. Nemlig nærhet til barnehage, skole, idrettsanlegg, marka, brygga og havet, samt at byen er like ved. Også opp og ned med heis om vi vil. Kan det bli bedre, spør Fredrik med et smil.

LES OGSÅ: Vedtok salget – snart kan området bygges ut 

Kjøpte for 2,6 millioner

– Etter å ha bodd i rekkefølge i Tønsberg, Vivestad og på Vear ved Tønsberg igjen, ville vi finne vårt sted. Huset i Eikeveien var passe stort, med passe stor tomt, og prisen ble 2,6 millioner kroner etter en takst på 2,3, forteller han.

– Taksten vi tok i juni i fjor sa 3,5 millioner kroner, og i år tok vi nok en vurdering av verdien. Den endte på 4,6 millioner kroner i juni, forteller paret.

Oppussing de så langt har foretatt har kostet cirka 600.000 kroner, så verdiøkningen må sies å ha vært formidabel på snaue fire år.

Var planlagt

– For oss er dette er strålende, men akkurat som planlagt. Jeg har vokst opp i Sundbyfoss, og har hatt mine besteforeldre og fars slekt boende i Holmestrand, så jeg har fulgt med i markedet, og ikke minst alt som har skjedd i Holmestrand de siste årene. Derfor var det en planlagt strategi når vi havnet her. Vi ville flytte et sted hvor verdiøkning over tid var sannsynlig. Ikke noe passet bedre enn Holmestrand når vi så på de øvrige fordelene. Holmestrand har vært full klaff på alle måter, sier Fredrik, og han får støtte på det av Felicia.

LES OGSÅ: Har redusert prosjektet – nå kan dette bli realisert 

– Falt meg aldri inn

– Selv er jeg fra Gauterød utenfor Tønsberg. I utgangspunktet ville det aldri falt meg inn å flytte til Holmestrand, ikke Vivestad heller, ler hun.

– Men nå etter fire år her, jeg storkoser meg, men det har også skjedd store forbedringer i byen på disse årene, legger hun til.

LES OGSÅ: Krever strakstiltak mot det «livsfarlige» forfallet 

Hun og Fredrik er enige om at Vivestad var et eksperiment, som både ble kaldt og veldig snørikt vinteren 2010. Ikke noe å trives med.

Der ble de kun i ett år. Nå er familien på fire, en hund og to katter godt forankret i Holmestrand, og enige om at, ja:

Her skal vi bo!

– Var litt 1969 her

– Ikke bare er huset bygget i 1969, det var veldig 1969 i stilen her. Oppussing var nødvendig, sier Felicia og Fredrik Zachariassen.

– Når vi skal til sentrum går vi ofte Lallahumpen ned til byen, på åtte minutter, og opp igjen tar vi heisen. En liten tur gjennom Bassengparken, så er vi hjemme igjen. Flott, sier de.

– Jeg tror på meglere som sier at heisen har øket verdien på hus med rundt en million kroner, fortsetter Fredrik.

Grønn skjerm

Begge er også veldig fornøyde med den grønne skjermen av vegetasjon de har mot Barlien. Det gjør boområdet stille og fredelig, og perfekt for unger og dyr. Den 30 kvadratmeter store terrassen vender også mot denne siden. Her har de planer om å bygge inn – til et stort rom. 

Artikkeltags