Unngå bading i Hillestadvannet

GIFTALGER: Du bør ikke ta deg et bad i Hillestadvannet nå, for kvaliteten er rett og slett dårlig. (Arkivfoto)

GIFTALGER: Du bør ikke ta deg et bad i Hillestadvannet nå, for kvaliteten er rett og slett dårlig. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er funnet vannblomst i Hillestadvannet i Hof, og vannet der bør derfor ikke svelges. Det er også tatt prøver av en rekke andre badevann i Vestfold.

DEL

Mandag ble det tatt prøver av kvaliteten på badevannet på 14 ulike steder i Hof, Re, Andebu og Lardal. De fleste stedene var kvaliteten god, men i Hof bør man tenke seg litt om før man hopper uti.

I Hillestadvannet i Hof viser det seg å være giftproduserende alger som man absolutt ikke bør få i munnen. Dermed er det frarådet å ta seg en dukkert der nå. Miljørettet helsevern i Vestfold har tatt prøvene og melder at det er observert vannblomst i Hillestadvannet. De forklarer at vannblomst skyldes algeoppblomstring som gir misfarget/urent/skummende vann.

I Bergsvann ved Vassås er det også påvist en del termotolerante koliforme bakterier, noe som gjør at kvaliteten på vannet her får stempelet mindre god.

I vannene i Re, Andebu og Lardal som også ble testet er det slått fast at kvaliteten er god.

Det er ikke første gang det har vært trøbbel med vannkvaliteten i Hillestadvannet. I fjor skrev vi disse to sakene: Fant høye giftnivåer i Hillestadvannet og Akersvannet og Fant høye giftnivåer i Hillestadvannet og Akersvannet For mye bæsj i badevannet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken