Hofnarren med nye sprell

– Vi skal på Revyfestival: Foran fra venstre: Karin Haugo, Gro Lizzie Larsen, Kristin Grov og Bente Knudsen. Bak fra venstre: Tom Sørensen, Aadne Stavdal Haugerud, Kari Stavdahl og Anita Stavdal. Foto: Karin Irene Lofsberg

– Vi skal på Revyfestival: Foran fra venstre: Karin Haugo, Gro Lizzie Larsen, Kristin Grov og Bente Knudsen. Bak fra venstre: Tom Sørensen, Aadne Stavdal Haugerud, Kari Stavdahl og Anita Stavdal. Foto: Karin Irene Lofsberg

Av

Hofnarren byr på det de skal bidra med på Langesund Revyfestival neste helg – til stor glede for Jarlsberg.

DEL

SUNDBYFOSS: Langesund Revyfestival, regionfestival for Norsk revy, avvikles på den kjente kulturarenaen Wrightegaarden i Langesund.

Fra i morgen

Allerede fredag kveld vil det være aktivitet i festivalteltet, men selve festivalen starter lørdag med opptog gjennom byen, før deltakerne vil presentere seg og levere sitt repertoar. Lørdag ettermiddag/kveld blir det stor revykonkurranse, og det er der Hofnarren håper på å vinne. Når de har meldt seg på, betyr det også at de skal ha en halvtimes underholdning fra revyscenen lørdag formiddag.

Profesjonelle dommere

Juryen vil kåre et nummer som vil få anledning til å delta i NM i revy på Høylandet i Trøndelag i 2019. Og det er slett ingen spøk å delta i denne konkurransen, for det er profesjonelle dommere fra det nasjonale revymiljøet, i tillegg til en representant fra Norsk Revy. Dommerne er Brede Bøe, Rune Dahl Bjørnsen og Marte Fløan Beisvåg. Derfor er deltakerne fra Hofnarren virkelig godt trent før den store konkurransen, og ut fra et amatørmessig syn, var det kjempefin humor de presenterte på søndag.

Til finalen i 2015

To ganger tidligere har Hofnarren deltatt på NM på Høylandet, uten å komme til finalen, men under Sommerrevyen i 2015 klarte de å komme helt til finalen. Nå håper de at deres to revynummer, «Av jord er du kommet» og «Kjøkkenromantikk», skal klare å få dem til Høylandet. I tillegg til disse numrene har de to til som skal brukes som underholdning på lørdags formiddag. Replikkene satt prikkfritt under øvelsen, men det ene revystykket må kuttes ned litt, da det kun er tillatt med tre minutters stykker.

– Vi har fått midler fra Vestfold teaterråd for å dekke reise og opphold til Langesundfestivalen, forteller Kristin Grov, og da gjelder det å gi valuta for pengene.

LES OGSÅ: – Å Hof à meg for det 

Utrolig morsomt

Det ene stykket, «Av jord er du kommet», handler om ei dame som kommer til begravelsesbyrået for å få en fin begravelse til mannen sin. Alt er derimot for dyrt for henne, og hun vil gjerne få to for en, slik at nabokjerringa kan begraves sammen med mannen hennes. Også en liten tår med konjakk har dama med seg i veska, og når det kommer til valg av gravstein, kommer plutselig gubben Albert inn, godt støttet på stokken sin, og får spørsmål om han vil ha marmor eller granitt i støtta si.

Det er søstrene Kari Stavdahl og Anita Stavdal som spiller henholdsvis enkefrue og begravelsesagent, og Tom Sørensen som spiller ektemannen Albert.

Romantikk

«Kjøkkenromantikk» med «ekteparet» Karin Haugo og Tom Sørensen, handler om et gammelt ektepar, som etter å ha vært det perfekte paret, har blitt kjedelig ifølge kona. Mannen blir beskyldt for å bare se på TV med noe fotballsøl, spiser Marie-kjeks og drikker kaffe og usunn mat. Kona mener at de må fornye seg ved å se på for eksempel Paradise Hotel og Bonderomantikk, og lager god, næringsrik mat som hun serverer ham. Hun foreslår også at de deltar på Bonderomantikken, for de har jo en gris i huset med mannen, og diverse grønnsaker og blomster i hagen. Mannen smaker på maten han får servert, og han foreslår da at de heller skulle ha bedt inn Hellstrøm.

Underholdningsnummer

Det ble også en smakebit på ett av numrene de skal bruke til underholdningen, nemlig «Tall- tull». To gode venner møtes, og damen vil gjerne låne 50 kroner av kameraten, men han har ikke mer enn 40 kroner. Det blir en voldsom diskusjon fram og tilbake med hvor mye de til slutt skylder hverandre ved å gi fram og tilbake penger, og det hele kulminerer ved at damen prøver å forklare mellomlegget ved å assosiere med giftermål og alder. Her detter man ganske fort ut i hoderegningen, og de får det til på en utrolig humoristisk måte. Dette stykket spilles av Aadne Stavdal Haugerud (19 år) og Gro Lizzie Larsen.

LES OGSÅ: Starter Jarlsbergrevyen 

Over 20 år

Anita Stavdal har vært med i Hofnarren i over 20 år, og hun har også sønnen på 19 år med, og moren hennes er også med, men ikke i selve revyen, men som kostymehjelper og ellers annet arbeide som må gjøres. Med andre ord, tre generasjoner i samme gjeng.

«Break a leg»

Jarlsberg ønsker lykke til, eller som vi fikk beskjed om: «Break a leg».

Artikkeltags