Det gikk som ansatte, tillitsvalgte, politikere og kommuneadministrasjon fryktet. Hele Hof-bygda også. Det er ikke lenger liv laga for Hof fengsel - etter det de folkevalgte på Stortinget mener. Som kjent kan det ofte være motsatt av hva de som står en sak nærmest mener.

Den største pakken som ligger under juletreet til rundt 50 ansatte ved Hof fengsel i år er hardere enn vanlig og fylt med stor usikkerhet for framtiden. Hva nå? Og gavelappene forteller alt.

LES OGSÅ: Hof fengsel legges ned: – Vet de egentlig hva de gjør? 

Til: Hver enkelt ansatt. Fra: Politikerne på Stortinget. Finn deg en ny jobb - og ha en riktig god jul. 173 ansatte i seks fengsler får denne julegaven i år. Jobbjakten kan like godt starte med en gang. Det er ikke fengselsjobber til alle.

Tre av fengslene som rammes er i «vårt område: Hassel, Søndre Vestfold og Nordre Vestfold (Hof). Her vil ingen julestjerne skinne i år.

De verste man kunne frykte skjedde mandag da regjeringspartiene fikk flertall for nedleggelse. Ikke bare et håp, men også troen på at Hof ville bli spart ble torpedert av vedtaket. Hva skjedde?

LES OGSÅ: Går mot nedleggelse av Hof fengsel 

Nedleggelse skal skje raskt, innen seks måneder, kanskje før det. Så langt kan ikke Jarlsberg se at noe sikkerhetsnett er lagt ut for de ansatte. Fortsatt er det lenge til det nye fengselet i Agder skal ansette folk, og lignende jobber finnes ikke i umiddelbar nærhet ettersom flere fengsler lider samme skjebne.

Dette er bare trist!