Gå til sidens hovedinnhold

Hof-dame med grove nett-angrep

Artikkelen er over 13 år gammel

Personer i barnevernet, Jarlsberg avis, og eks-mannen til kvinnen som skal møte i retten tiltalt for å ha kidnappet sin egen sønn får alle “så øra flagrer” på diverse nettsteder. – Anmeld det, sier jusprofessor Jon Bing.

HOF: På en nettside som heter barnas rett er en rekke barnevernssaker omtalt, også den i Hof.

“Her er altså en mor og en bestemor arrestert for det som ganske åpenbart er hjep til sitt barn/barnebarn.”, konkluderes det med på nettsiden.

Videre heter det: “Uansett hvor fortvilet situasjonen for barnet er, uansett om nøden er så stor at det er ren grusomhet å unnlate å hjelpe, så må man være klar over at man blir forfulgt av norske myndigheter, stilt for retten, og straffet med fengsel.”

Før det avsluttes med henvisninger til regimer en helst ikke vil sammenliknes med: “ Akkurat sånn drev nazi-Tyskland på også, overfor folk som forsøkte å flykte og overfor folk som prøvet å hjelpe flyktningene fra det nasjonal-sosialistiske paradis”.

Svartelistet

På en annen side er det lagt ut en “svarteliste” over folk i barnevern, barnehager, skole og så videre. Innledningen er:

“Personer med tilknytning til barnevern og andre aktører som medvirker til psykisk terror mot familier som der igjen fører til at barn blir tvangsfjernet fra sin biologiske familie, vil få sitt navn oppført på denne eksklusive hjemmesiden.”

Her var også Jarlsberg og en av Jarlsbergs journalister, helt til vi tok kontakt på e- post, da ble vi raskt fjernet fra hjemmesiden.

Død over barnevernet!

I tilknytning til siden med listen over navngitte personer - også flere fra vårt distrikt - er det en blogg der det uttrykkes direkte trusler mot personer i barnevernet, både spesifikt og mer generelt. En av personene som skriver i forumet avslutter med “Død over barnevernet!”.

Utsatt for vold?

Etter at VG kjørte en kampanjesak “Drept av sine menn”, med fokus på hjemmevold, skrev moren til den kidnappede gutten et innlegg i VGs debattforum. Under fullt navn og bostedskommune, med overskriften “Egen erfaring”, uttalte hun seg om at hun hadde måttet leie inn private vakter for å slippe unna volden - fordi politi og myndigheter ikke reagerte.

Etter det Jarlsberg kjenner til, har guttens far aldri vært i politiets søkelys for slike forhold.

– Anmeld det

Jusprofessor Jon Bing er helt klar på at det må hard lut til for å få slutt på at internett er et fristed for personhets og trusler.

– Min oppfordring er enkel - anmeld det, sier han til Jarlsberg.

Bing mener internett-ytringer er i ferd med å bli et problem.

– Det er på tide at noen reagerer på alt det som skrives på internett. For 15 år siden fantes ikke dette problemet, for ingen redaktør ville ha tatt inn mye av det som skrives på nettet. For å få fokus på dette, tror jeg det er viktig at de overtramp som finnes blir tatt tak i. Jeg har hørt om siden med “svartelister”, og det høres slett ikke bra ut. Personvernnemda har flere vedtak om at ting som publiseres på internett også kommer innenfor lovverket om personvern og ærekrenkelse, sier Bing.