Skolegården får nytt liv

Elvetunet: Utbygger Rune Halstensen under folkemøtet sist onsdag. Foto: Pål Nordby

Elvetunet: Utbygger Rune Halstensen under folkemøtet sist onsdag. Foto: Pål Nordby

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvem blir de nye innbyggerne i Hillestad?

DEL

MeningerHillestad skole, nedlagt i 2012 etter oppofrende kamp for fortsatt eksistens fra bygdefolket og aksjonsgruppa «Skolens venner».

Men kampen var tapt da bystyret satte endelig strek i desember 2011, og etter det ble det veldig stille rundt skolebygningene.

LES OGSÅ: Vil bruke elementer fra skolen

Til tross for gjentatte forsøk på salg og flere mer eller mindre gode ideer underveis, forble det stille i den ellers viltre skolegården, vanligvis full av unger og leik.

Nå er det beste av mange forsøk på gang. Det kan bli lys i vinduene på skolen igjen. Ikke som skole, men i leiligheter og småhus i to etasjer. Etter ombygging av skolebygningene og ytterligere utvidelse på tunet med småhusbebyggelse, kan Hillestad Elvetun ta imot ny aktivitet om noen år.

Går alt etter planen kan det lyse i vinduene igjen ti år etter at bryteren ble skrudd av for fortsatt skoledrift.

At prosjektet lar seg realisere virker sannsynlig etter det utbygger og arkitekt viste til under folkemøtet på Fjellhall forrige uke. Elvetunet kan bli et hyggelig tun med variasjon av bofasiliteter, romslig lekeplass, turstier, nærhet til natur og en relativt solrik beliggenhet.

Det spennende er hvilke beboere utbyggerne klarer å trekke til seg. De håper på et mangfold i alder og interesser.

LES OGSÅ: Bud inne for skolen

Nærhet til E18 er også et trekkplaster for pendlere.

Ellers er det en kjensgjerning at bryteren også er skrudd av for mange funksjoner i Hillestad de siste årene. Det må nye innbyggere ta med i vurderingen.

Artikkeltags