Gå til sidens hovedinnhold

Henlagt av politiet

Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet har henlagt medisinsaken ved en omsorgsbolig i Holstrand. Holmestrand kommune har allerede påanket avgjørelsen til statsadvokaten.

medisinsaken:

HOLMESTRAND: Det var rett før jul at det ble oppdaget avvik ved medisinhåndteringen ved en av omsorgsboligene i Holmestrand. Kommunen tok umiddelbart kontakt med politiet og Fylkeslegen.

Saken ble politianmeldt. En ansatt som var i søkelyset i forbindelse med hendelsen, er ikke lenger ansatt i Holmestrand kommune.

Trenger bevis

Nå har politiet i Vestfold henlagt saken.

– Saken er henlagt på grunnlag av bevisets stilling, sier politiadvokat Rina Stokke.

- Kan du si mer om årsaken?

– En påtalejurist må være overbevist om mistenktes skyld, samt overbevist om at bevis for dette kan føres i retten, for å gå videre med en sak. Etter en vurdering ut fra slike kriterier har vi ikke funnet grunnlag for å gå videre, sier Stokke.

Hun opplyser at Holmestrand kommune allerede har påanket avgjørelsen til Statsadvokaten.

Uventet

– Vi har påanket fordi vi ønsker en ny og mer omfattende vurdering av saken, sier kommunalsjef Anne Marit Bakka i Holmestrand kommune.

Hun synes at henleggelsen er noe uventet.

– Det er derfor vi påklager. Vårt inntrykk er at henleggelsen i noen grad kan settes i sammenheng med at politiet har små ressurser til rådighet. Det er også noe av bakgrunnen for vår anke, sier hun.

Bakka opplyser at rutinene for medisinbehandling ved den aktuelle institusjonen er gjennomgått etter at avviket ble oppdaget.

Fylkeslegen har nylig bedt om mer informasjon fra Holmestrand kommune i den tilsynssaken som er opprettet mot kommunen.

dette er saken

Rett før jul i fjor ble det oppdaget avvik i medisinhåndtering ved en av omsorgsboligene i Holmestrand.

Saken ble straks meldt til politiet og Fylkeslegen.

Politiet har henlagt saken.