EIDSFOSS: – Antakelig er dette rampestreker, begått av barn eller ungdom som kanskje ikke forsto at dette er alvorlig. Men jeg har valgt å anmelde dette til politiet, det er viktig at de som har gjort det forstår at dette er uakseptabelt. Det vil ta masse tid og en god del penger å få reparert skadene, sier Beate Vagnild Bettum. Hun oppdaget hærverket tirsdag morgen, og mener taggingen må ha skjedd i løpet av mandag kveld eller natt.

– Trist

– Det er trist å tenke på at vi nå bruker offentlige midler til å pusse opp og gjøre det pent, og så er det noen som bare vil ødelegge, sier Bettum, som paradoksalt nok akkurat nå har malere til å male deler av huset innvendig. I fjor høst ble det brukt mye ressurser på å male opp hovedbygningen på utsiden. Nå må dette gjøres om igjen på de områdene som er sprayet ned.

– Vi skal prøve å fjerne sprayen med et spesielt middel, men dette middelet vil også ta glansen i malingen under. Derfor vil vi måtte male opp igjen de veggene som er tilgriset, sier hun. Hun håper eventuelle foreldre reagerer, dersom de oppdager at avkommet har merker etter blå- eller rødmaling på seg. Ingenting tyder på at det er drevne taggere som har vært på ferde. Veggene er sprayet med streker og kruseduller, uten forsøk på signatur eller figurer.

– Rart

– Hadde jeg oppdaget at mine barn hadde gjort noe slik, skulle de fått lov til å fjerne griseriet selv, sier hun. Men om hun ikke får vite hvem synderne er, håper hun at foreldrene vil snakke dem tilrette og fortelle at dette ikke er noe man gjør.

Ifølge Bettum er dette første tilfelle av hærverk av dette slaget i Eidsfoss.

– Jeg synes faktisk det er rart at noen ønsker å ødelegge her på hovedgården. Dette er et sted som alle har mulighet til å ta del i, blant annet på 17. mai og Eidsfoss-dagen. Jeg undrer meg litt over det, sier hun.