Gutta på tur vakte oppsikt

Poul Christensen fra Danmark (fra venstre), John Highet fra Storbritannia, Bert van Vliet og Peter Beijes fra Nederland, Søren Muller fra Danmark og Bjørn Lunde fra Hvarnes deler en lidenskap for liggesykler - eller velomobiler, på fint.

Poul Christensen fra Danmark (fra venstre), John Highet fra Storbritannia, Bert van Vliet og Peter Beijes fra Nederland, Søren Muller fra Danmark og Bjørn Lunde fra Hvarnes deler en lidenskap for liggesykler - eller velomobiler, på fint. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Seks velomobilister fra fire ulike land tok en rast i Holmestrand torsdag ettermiddag.

DEL

De seks liggesyklene - velomobilene - vakte oppsikt i Holmestrand da de lydløst gled gjennom gatene på vei mot en rast på Fredag. Forbipasserende lurte på om det var bananer, badekar, gamle racerbiler eller vingeløse fly på hjul.

I liggesyklene lå velomobilister fra Danmark, Nederland, Storbritannia og Hvarnes, på vei til velomobil-treff i Oslo. Der skal de møtte tolv andre, og sammen sykle til Berlin.

Hygge og trening

Bjørn Lunde fra Hvarnes forteller at de møttes via en Facebook-gruppe for likesinnede og at de jevnlig er på lange turer sammen.

– Vi sykler i gjennomsnitt 15 mil om dagen, men ser treningen mest som en hyggelig bieffekt. Vi har det veldig hyggelig underveis, sa Lunde, som har hatt velomobil i tre år.

Mulig verdensrekord

John Highet har syklet helt fra London, via to ferjer. Han kan fortelle at det bare finnes seks slike i hele Storbritannia.

– Jeg syklet gjennom sentrum av London, og det virket som alle tok fram kameraene. Denne er nok verdens mest fotograferte sykkel, sier han.

Han priser ferieformen.

– Jeg er lei av flyplasser og å fly, og liker å holde meg i form, så dette er perfekt, sier han.

– Dessuten er det billig, for den teller som sykkel på ferjer og jeg kan parkere overalt, legger han til.

Behagelig

I Nederland er velomobiler mer vanlig. Der skal det være 2.000 av dem.

– I forhold til en vanlig sykkel, er disse veldig komfortable å sykle i. Jeg sykler 44 kilometer til jobb i denne hver dag, kan Peter Beijes fra Spakenburg utenfor Amsterdam fortelle.

Artikkeltags