Gå til sidens hovedinnhold

- Gå til politiet hvis du føler deg svindlet!

Artikkelen er over 9 år gammel

- Hvis det dreier seg om mange personer og store beløp, bør de som eventuelt føler seg lurt av strømselskapet Vitel AS gå til anmeldelse, sier lederen for økonomiavsnittet ved Vestfold politikammer, Jan Stapnes, til Jarlsberg.

- Jeg kan så vidt huske at dette selskapet og deres gjøremål ble nevnt for oss i en viss sammenheng, men det er så vidt jeg vet aldri opprettet noen sak, i hvert fall ikke så langt jeg kjenner til. Jeg må ta forbehold at om at kan ha innløp anmeldelser i andre politidistrikter som ikke vi er varslete om, sier Stapnes.

Politiinspektøren mener ellers at det er vanskelig for politiet å gjøre noe på egen hånd i slike saker uten at noen føler seg så sterkt lurt at de kommer til politiet med sin sak.

Tilbyr akkord

- Jeg holder selskapet stadig varmt for at mine tilgodehavender ikke skal bli foreldet, sier en kunde i Holmestand, som vil være anonym. Heller ikke han har hørt noe eller fått noe av det han har til gode etter de siste omtalene av selskapet og dets eiere.

- Det siste jeg hørte var et forslag om frivillig akkord, sier mannen.

Tok ut alt

- Der skriver firmaet at de sliter med likviditeten, sier mannen – etter at daglig leder i 2009 tok ut 4.969.000 kroner i lønn, totale lønnsutgifter til de ansatte - oppgitt til mellom 18 og 21 i løpet av året - var 10.228.000 kroner, mens det ble tatt ut 2.400.000 kroner i utbytte, ifølge regnskapene. Driftsresulatet samme år var 11.649.000 kroner.

- De skriver også at de har fått flere konkursvarslet mot seg, men håper å løse tvistene slikt at de kan begynne å utbetale igjen, sier kunden.

Har kuttet til beinet

- Vi har kuttet kostnadene inn til beinet, skriver firmaets ”kundesenter”, og mener at dette også er årsaken til at det tar så langt tid å få svar fra selskapet.

- De tilbyr meg akkord, men det har jeg ikke tenkt å hoppe på, sier mannen.

I mailen til mannen hevder ”kundesenteret” at alle medieutsagnene om firmaet stort sett er feilaktige.