Forsterket julestemning med Swinglett

Artikkelen er over 16 år gammel

Swinglett sørget for tilførsel av solide doser musikalsk julestemning i Holmestrand kirke torsdag. For anledningen var koret forsterket med Veritaskoret. Det løftet klangen minst ett hakk.

DEL
HOLMESTRAND: Swingletts julekonserter er et årvisst rituale for mange holmestrandinger.
Torsdag var tiden inne igjen i Holmestrand kirke, der nesten alle sitteplassene var opptatt.
For anledningen hadde dirigent Petter Bjaarstad forsterket Swinglett med Veritaskoret fra Bærum. Dette løftet takhøyden i korklangen og ga en merkbar volumforbedring i hele stemmeregisteret, noe som sannelig gjør sitt for selve konsertopplevelsen. En massiv vegg av velklang traff publikum rett i det indre øret.

Nytt & gammelt
Publikum i Holmestrand kirke fikk så å si akkurat det de hadde forventet. Engelske julesanger og gospelsanger som ”Ding dong”, ”The christmas song” og ”Angels from the realms of glory” er med i den sangarven som gir oss julestemning. Norske julesanger som ”En rose er utsprungen” og ”Deilig er jorden” er ikke mindre stemningsmettede. Mer utradisjonelle sanger fra Mellom-Amerika og Tsjekkoslovakia tilfører det lille nødvendige av uforutsigbar kreativitet.
Dirigent Petter Bjaarstad forstår med andre ord å smaksette julebrygget med den rette blandingen av velkjent og nytt stoff.

Sjelden surt
De muntre sangene er korets styrke- da makter sangerne å formidle en stemning, et følelsesmessig uttrykk. Swinglett synger dessuten så å si aldri surt. Et lite minus noteres likevel noen av de religiøst inderlige julesangene. Her blir det til tider noe uspenstig og flatt over framføringen til Swinglett.
Det er sikkert ikke så lett å identifisere seg med det tekstlige innholdet i de gamle julesangene, men vi savnet til tider litt mer inderlighet, litt mer mimikk. Et sterkt unntak fant vi i solist Trude Brænne Larsens framføring av ”Silent night”. I et smakfullt blues/gospel- arrangement foredro hun et av kveldens desidert mest sjelfulle innslag. For vår del ofrer vi gjerne litt teknisk fullkommenhet hvis vi får en dæsj ekte sjel i retur.
Helgunn Bruaset Brath imponerte også i sine tre solonumre.

Artikkeltags