– Flott plassering

FORNØYD:  Holmestrand har fått en flott plass her på torget. Bare synd den ikke var helt ferdig til avdukningen. Det må det være lov å si etter så mange års venting, sier kunstneren Asbjørn Høglund. (Foto: Marie Olaussen)

FORNØYD: Holmestrand har fått en flott plass her på torget. Bare synd den ikke var helt ferdig til avdukningen. Det må det være lov å si etter så mange års venting, sier kunstneren Asbjørn Høglund. (Foto: Marie Olaussen)

Artikkelen er over 15 år gammel

Skulptør Asbjørn Høglund kunne fornøyd konstatere at hans allerede tre år gamle skulptur endelig har kommet på plass i Holmestrand.

DEL

HOLMESTRAND: Mens sokkelen til skultpuren «Nysgjerrig» har ligget lagret i lokaler i Holmestrand, har selve figuren i stål fått bo hjemme hos kunstneren i flere år. Tre år etter at skultpturen egentlig skulle vært avduket, synes han kona på kjølstokken har fått en flott plassering.

– Nå har byen fått en flott plass, og det rett ved en av landets aller fineste havner. Vi har jo vært heldig med været i dag også, det er mer enn vi var da vi skulle montere skulpturen. Jeg har ikke sett maken til dårlig vær som det var sist fredag. Massene som skulle feste dama til kjølstokken tåler verken fukt eller kulde, så i skikkelig regnvær hadde vi plunder med å få det til. Men det gikk til slutt, sier Høglund.

Han kan ikke få fullrost dugnadsånden som har vært rundt denne plassen.

– De ansatte i kommunen har vært veldig behjelpelige. Tor Arne Ekelund ser ut til å kjenne alle, og alle han har spurt har stilt opp. Til og med rådmannen var her en tur på fredag. Han hadde med seg en baufil bort. Jeg har ikke sett maken, humrer Høglund.

Artikkeltags