Feiring på uferdig tusenårssted

Artikkelen er over 15 år gammel

Tusenårsstedet i Holmestrand ser ikke ut til å bli helt ferdig til 7. juni. Men storstilt markering blir det uansett.

DEL

HOLMESTRAND: Arbeidet med å ferdigstille tusenårsstedet ved Fiskebrygga til feiringen av Norges 100-årsjubileum 7. juni, går for høytrykk om dagen. Det gjenstår imidlertid såpass my arbeid at plassen nok ikke vil bli helt ferdig.

Intet problem

– Entreprenøren sier at vi trolig vil mangle litt på å være helt ferdig under markeringen 7. juni. Men statuen skal være på plass, og det skal ikke være noe problem å gjennomføre den planlagte markeringen. Det sier driftssjef Tore Mønster Nielsen i Holmestrand kommune. Det er planlagt en storstilt markering i Holmestrand 7. juni. Kostymeopptog, underholdning fra skolene, konsert og diverse markeringer fra lokale foreninger er planlagt. En etterlengtet begivenhet blir avdukingen av statuen «Nysgjerrig», noe ordfører Gerd Monsen skal besørge. Komiteen som Rotary har tatt initiativ til, har sørget for at målet på en million innsamlede kroner til statuen mer eller mindre er nådd.

Forsterket innsats

For øyeblikket har entreprenørfirmaet Jan E. Ellefsen fra Sem fem mann i arbeid på tusenårsstedet. De planla mandag å fortsette arbeidet med forsterket innsats utover ettermiddagen.

– Arbeidet på stedet går greit, men vi har et tidsproblem, sier en noe stresset anleggsleder Kjetil Nilsen. Han forteller at firmaet allerede har benyttet to-tre helger til arbeidet.

Artikkeltags