Nå er Espen i gang: – Jeg vet nok ikke helt hva jeg har begitt meg ut på

I GANG: Espen Bekkestad fra Gullhaug startet onsdag på den lange sykkeferden fra Nordkapp til Lindesnes. Målet: Å bygge kunnskap og samle inn penger til diabetessaken.

I GANG: Espen Bekkestad fra Gullhaug startet onsdag på den lange sykkeferden fra Nordkapp til Lindesnes. Målet: Å bygge kunnskap og samle inn penger til diabetessaken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Diabetes-pappaen fra Gullhaug sykler fra Nordkapp til Lindesnes i sommer for å gi sitt bidrag til diabetessaken.

DEL

HOLMESTRAND / NORDKAPP: – Jeg vet nok ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, innrømmer Espen Bekkestad på telefon fra Nordkapp tirsdag.

Det han har begitt seg ut på, er en 40 dagers sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes. De første av de tre tusen kilometerne ble tilbakelagt i regn og tåke onsdag, med start klokken 11.

Sykler for datteren

Gullhaug-mannen vil ikke kalle seg noen stor syklist, men motivasjonen hans er det ingenting å si på: Espen og samboeren Caroline Hansen Grette har datteren Mathea (3). I juni i fjor fikk hun diagnoses diabetes 1. Diagnosen snudde hverdagen på hodet, har Espen tidligere fortalt.

Sykkelturen handler derfor om to ting: Å lære mer om sykdommen ved å besøke andre familier i samme situasjon. Og å samle inn penger til den frivillige organisasjonen Diabetesforbundet Barn og Unge i Vestfold, som arrangerer turer og samlinger hvor barn kan treffe andre i samme situasjon. Underveis vil Espen oppdatere bloggen Diabetesreisen med bilder og betraktninger.

En rekke besøk er plottet inn. Allerede lørdag skal han treffe to familier i Alta.

– Jeg håper jeg kan ta med meg deres kunnskap og erfaringer videre, slik at jeg kan takle de utfordringene som kommer på en best mulig måte og at det gjør meg til en bedre diabetespappa, forklarer Espen.

Savnet blir verst

Selv om turen i seg selv bør være tøff nok, er det savnet av familien som blir verst, tror småbarnspappaen.

– Det blir selvfølgelig tøft. Jeg må nesten unngå å tenke på dem, for da kommer tårene. Men samtidig vet jeg at turen skal komme familien og andre i samme situasjon til gode. Også blir det selvfølgelig fantastisk å se dem igjen i Lindesnes 5. august, fastslår Espen.

– Det blir veldig rart at han er borte så lenge, men det er fint at han gjør dette. Han er litt «gæren», men har et veldig stort hjerte, sier samboeren Caroline.

Hun forteller at Mathea er flink til å takle sykdommen, med alt den innebærer.

– Hun vet at det er litt spesielt at hun har insulinpumpa og sensoren, men er veldig flink til å komme løpende og si ifra når hun hører at sensoren piper. Da betyr det at vi må justere blodsukkeret, forteller hun.

LES OGSÅ: – Sykkelferie passer alle (+)

Artikkeltags