Gå til sidens hovedinnhold

– En lykke at han fikk stoppet

Artikkelen er over 7 år gammel

Anleggsarbeider måtte hoppe av i fart og brakk begge anklene da kjøretøyet mistet bremsene.

HOLMESTRAND: En mann i slutten av 40-årene brakk begge anklene i en arbeidsulykke inne i den nye jernbanetunnelen ved Fibo-innslaget i Holmestrand onsdag.

– Lykke at han fikk stoppet

– Kjøretøyet var på vei ned mot hovedtunnelen, hvor det jobbet folk. Det er en lykke at han fikk stoppet bilen og hoppet av før den kom ned dit, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Storevik, til Jarlsberg.

Ifølge henne fikk føreren av brannbilen svingt kjøretøyet inn slik at det krasjet i et stålkar med en pumpe i. Årsaken til ulykken er trolig at bremsene på kjøretøyet sviktet. Brannbilen ble brukt til vanning for å dempe støv.

Ulykken skjedde i rømningsvei 11, som går fra Fibo ned til den nye, dobbeltsporede jernbanetunnelen som er under bygging fra Holm til Nykirke. Dette er Skanska’s anlegg, og går under navnet UHN 06 Fibo, melder Jernbaneverket.

R11 heller nedover mot hovedtunnelen, og brannbilen endte sin ferd i et stålkar som inneholder en pumpe, like før R11 munner ut i hovedtunnelen.

Den skadede mannen, som er fra Telemark, måtte hoppe rundt tre meter mens bilen, en gammel brannbil, var i fart.

Arbeidtilsynet er varslet og er ifølgfe Storevik på stedet nå. Mannen er fraktet til Sykehuset i Vestfold.

– Jobber som normalt

– Vi kommer til å opprette en undersøkelsessak på forholdet, sier operasjonsleder Knut Erik Bjune i Vestfold politidistrikt, til Jarlsberg.

– Et område rundt kjøretøyet er sperret av, men ellers går driften som normalt i tunnelen nå, forteller Storevik.