– Vi har noen problemer vi må finne ut av

VIL FÅ FART PÅ BUSSELSKAPET: Kristoffer Sundmyhr er oppgitt over dårlig informasjon fra Nettbuss. Derfor kommer pendleren med en rekke forslag til forbedringer.

VIL FÅ FART PÅ BUSSELSKAPET: Kristoffer Sundmyhr er oppgitt over dårlig informasjon fra Nettbuss. Derfor kommer pendleren med en rekke forslag til forbedringer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Busspendler Kristoffer var lei alle irritasjoner på sin daglige busspendling. Nå har han gitt dem ei smørbrødliste med forslag til løsninger.

DEL

(Sandefjords Blad) «Kjære Nettbuss. Kjære bussjåfører på NX14 og NX190. Kjære medpendlere fra Vestfold til Oslo. Vi har noen problemer vi må finne ut av.»

Slik begynner Kristoffer Sundmyhrs blogginnlegg.

Etter nærmere to års pendling med ekspressbussene til Nettbuss mellom Sandefjord og Oslo, er han sånn passe oppgitt. Men han er ikke av typen som liker å klage. Han ramser opp en rekke grep de kan gjøre for å gi kundene bedre informasjon før, under og etter reisen. Og sandefjordingen vet hva han snakker om. Han har hatt konsulentoppdrag for blant annet NSB, som eier Nettbuss, i flere år, der han har laget programmer for varsling til togreisende.

I innlegget ramser Sundmyhr opp en mengde forslag. I korte trekk går de ut på at busselskapet sitter inne med mye informasjon som kunne vært nyttig å si i fra om til kundene.

«Kjære Nettbuss. Kan vi ikke få fikset opp i, i det minste noen, av de problemene vi har? Dere har sanntidsinformasjon om bussene deres. Dere har telefonnummer til kundene deres. Dere har en app som kan brukes som en kommunikasjonskanal. Hvorfor bruker dere ikke noe av dette», undrer Sundmyhr.

Les også: Antall Vestfold-reisende stuper for Nettbuss

Har blitt lagt merke til

 

Blogginnlegget har ikke gått upåaktet hen hos Nettbuss. Etter at innlegget ble lagt ut mandag, ble det et tema på morgenmøtet hos Nettbuss-ledelsen dagen etter.

– Det han skriver ble nevnt som eksempler på ting vi bør forbedre. Vi er veldig enige med ham i at kundekommunikasjonen kan bli bedre, sier administrerende direktør Ståle Nistov i Nettbuss Travel. Det er Nettbuss sitt eget datterselskap med ansvar for ekspress- og flybusser.

Samtidig erkjenner Nistov at det er litt frustrerende med teknikk der alt er mulig.

– Det er ikke veldig krevende, men frustrerende. Det er jo noe helt annet å få det til å fungere i virkeligheten. Det er mye vi ikke klarer å gjøre på kort tid, poengterer han.

Les også: Mer penger til grønn transport

Tør ikke tidfeste noe

Hvor lang tid det tar til Smedmyhrs forslag er virkelighet, tør ikke Nettbuss-sjefen gjette på.

– Jeg skulle ønske det var i går, sier han.

Én ting er i hvert fall sikkert, og det er at de jobber med saken.

Busspendlerens ønskeliste

Her er noe av det busspendler Kristoffer ønsker seg:

  • Ikke flere tvangsbytter av buss allerede på Fokserød.
  • Sikre seg plassbillett på selskapets mobil-app.
  • Ett trykk på mobilen for å takke ja til billett på den mest brukte bussavgangen din.
  • Mer realistiske rutetider.
  • Informasjon ut til kundene når det oppstår avvik fra rutetiden.
  • Vise antall ledige seter og estimert ankomsttid i appen.
  • Mobilvarsling dersom min buss blir forsinket.

Les også: Karoline (17) frykter at populært busstilbud blir lagt ned

Artikkeltags