Gå til sidens hovedinnhold

Da mannen så dette ringte han brannvesenet

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag rykket brannmannskapene fra Kopstad ut til Holmestrand etter at en person hadde ringt 110 og meldt at en fugl hang fast etter bena i en line.

Det skulle vise seg å ikke være så alvorlig.

– Vi tar selvfølgelig folk på alvor og reiste ut med mannskapsbil og lift. Da vi kom fram gliste vi litt da vi så fugleskremselet, med en «rovfugl» i snor. Personen som meldte fra til 110 hadde ikke oppfattet dette, men derimot at det for vedkommende framsto som om fuglen var fanget i en line, sier brannmester Svein Helge Skjerdal.

LES OGSÅ: Tre biler i kjedekollisjon inne i E18-tunnel, enorme køer skaper forsinkelser

Brann i container

– Av øvrige oppdrag denne helgen, utover trafikkulykken i Botnetunnelen, kan vi nevne at vi lørdag kveld var og sjekket ut et branntilfelle i en avfallscontainer ved boligene til Studentsamskipnaden i Sandeveien, Horten. Her var trolig en engangsgrill årsak til at det oppsto en mindre brann. Folk på stedet hadde slukket med vann. Vi anbefaler at engangsgriller druknes før de kastes, sier Skjerdal.

LES OGSÅ: MC-fører alvorlig skadd i kollisjon med bil, politiet etterlyser vitner

På grunn

Lørdag morgen rykket mannskapene ved stasjonen i Tønsberg ut med sin Pioner multi båt til Kilen.

– En båtturist hadde tilbragt natten ved Tønsberg brygge og skulle i tett tåke til Holmestrand. Skipperen hadde lagt om kursen babord vel tidlig og endte på grunn inne i fuglereservatet på Kilen, Tønsberg. Der var det for grunt for Redningsselskapet og Røde Kors-båten. Vi tok med en overflateredder fra Røde Kors-båten og kjørte så langt inn vi kom. De skipbrudne vasset fra snekka til vår båt og ble således berget. 

Kommentarer til denne saken