Gå til sidens hovedinnhold

Brenner ned hus på Sem

Artikkelen er over 3 år gammel

Brannvesenet brenner ned et hus på Sem for å øve seg på slukking.

(Tønsbergs Blad)

Røyken fra brannen vil være synlig fra E18 og på Sem, så lenge øvelsen pågår.

– Alle våre brannmannskaper må ha årlig godkjenning for å kunne røykdykke når det står om liv og verdier. Medisinsk test og varm øvelse som dagens er myndighetskrav, fordi røykdykking kan være risikofylt. Vi setter pris på at brannvesenet får anledning til å øve reelt i hus som allikevel skal rives, sier beredskapskoordinator Andrew Wright i Vestfold Interkommunale brannvesen (VIB).

Huset ligger i Tarandrødveien 17.

– Formålet med øvelsen er å trene VIB’s røykdykkere slik at de er best mulig forberedt til å ivareta egen sikkerhet, og ikke minst sikkerheten til halve Vestfolds befolkning om en uønsket hendelse skulle oppstå, skriver Vestfold Interkommunale brannvesen på sin facebookside.

(Saken fortsetter under bildet)

Alle godkjenninger er innhentet og avfallet etter nedbrenningen vil bli miljøriktig håndtert. Brannvesenet har dispensasjon for denne øvingsvirksomheten.

– VIB ber om forståelse for nødvendigheten av øvelsen og de eventuelle forstyrrelser publikum vil kunne oppleve. Det kan være formålstjenlig å holde dører og vinduer lukket i nærområdet for å unngå eventuell plage fra røyken.

Huset skal brenne helt ned i løpet av dagen.

– Brannmannskapene skal drive ferdighetstrening med skjæreslukker, overtrykksventilering med vifter og røykdykke. Øvelsen vil pågå hele dagen. Som avslutning lar brannvesenet flammene få overtaket og huset brenner kontrollert ned, skriver brannvesenet.

Kommentarer til denne saken