Nå kan du bare glemme å parkere her uten togbillett

FØLGER MED: Q-Park har fått i oppdrag å påse at de nye parkeringsreglene ved stasjonen blir overholdt.

FØLGER MED: Q-Park har fått i oppdrag å påse at de nye parkeringsreglene ved stasjonen blir overholdt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du utnyttet muligheten til å parkere gratis ved togstasjonen? Da bør du slutte med det – iallfall på hverdager.

DEL

HOLMESTRAND: De siste dagene har bilister som har parkert ved Holmestrand stasjon funnet infobrosjyrer fra Bane Nor under vindusviskeren. Fra nå av kan funnet heller bli av det gule, ubehagelige slaget.

Torsdag 1. mars ble nemlig den nye ordningen med pendlerparkering innført ved togstasjonen. Dermed er 220 av de 247 plassene ved Holmestrand stasjon forbeholdt pendlere, mens resten kan benyttes av togreisende med dagsbillett. Skal du ikke reise med toget, må du med andre ord finne et annet sted å sette fra deg bilen. Q-Park har fått i oppdrag å håndheve de nye reglene.

Pendlerne bestiller parkering via Bane Nors parkerings-app, mens de mer sporadiske togbrukerne kan betale via automat på stedet. Samme ordning er innført ved 16 andre norske togstasjoner, deriblant Skoppum og Sande.

– Med den nye parkeringsstrategien har vi til hensikt å kunne gi de togreisende et bedre parkeringstilbud ved stasjonene og samtidig bidra til samfunnets mål om nullvekst i biltrafikk i og rundt byene, sier Knut Ø. Ruud Johansen, direktør for stasjoner i Bane Nor Eiendom

– Vår erfaring er at vi ved å innføre betaling, får flere til å vurdere sin bilbruk. Dermed øker sannsynligheten for at de reisende som har et reelt behov for parkering, finner en ledig plass, legger Johansen til.

På kveldstid og i helgene skal imidlertid alle parkeringsplassene være gratis og tilgjengelige for alle, opplyser Bane Nor.

LES OGSÅ: NSB-sjefen har fått nok av Bane Nor

Artikkeltags