Arbeidsledigheten blant ingeniører fortsetter å stige Vestfold

ARBEIDSLEDIGHETEN ØKER: Vestfold er det eneste fylket på Østlandet som opplever en økning i arbeidsledigheten.

ARBEIDSLEDIGHETEN ØKER: Vestfold er det eneste fylket på Østlandet som opplever en økning i arbeidsledigheten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfold er det eneste fylket på Østlandet hvor arbeidsledigheten stiger. Ingeniør- og IKT-fag står for mesteparten av ledigheten.

DEL

(Tønsbergs Blad) Arbeidsledigheten i Vestfold har økt med fire prosent fra samme tid i fjor, ifølge nye tall fra Nav. 3948 er nå helt arbeidsledig.

– Ledigheten utgjør nå 3,2 prosent av arbeidsstyrken mot 3,1 for landet, sier fylkesdirektør i Nav Vestfold, Steinar Hansen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: 900 flere uføre i Vestfold i år

Påvirket av oljenæringen

Dette er den fjerde måneden på rad hvor Vestfold er det eneste fylke på Østlandet som opplever økning i antall arbeidsledige. De andre fylkene i regionen opplever en reduksjon i antall ledige. De tre andre fylkene som også opplever stigning i arbeidsledigheten ligger på Vestlandet og i Vest-Agder. 

Disse fylkene har blitt rammet av nedbemanningen i oljenæringen. Nav mener at arbeidsmarkedstallene viser at også Vestfold er påvirket av denne utviklingen.

LES OGSÅ: Vil hjelpe ungdom tilbake på skolebenken

Ledighet blant ingeniører

– Ledigheten øker mest for ingeniør- og IKT-fag, noe som viser at fylket fortsatt sliter med ringvirkninger fra et lavere aktivitetsnivå innen olje- og offshorenæringen, forteller Hansen i pressemeldingen.

I alt er det 104 ledige ingeniør og sivilingeniører med bakgrunn fra petroleumsvirksomhet. Dette er en økning på 82 prosent fra i fjor.

I denne sektoren er det også en økning i antall permitterte ansatte. Andre sektorene som også opplever økt ledighet er helsesektoren, industriarbeid og kontorarbeid.

LES OGSÅ: Antallet permitterte er doblet

Stigning i langtidsledigheten

1069 av dem som er arbeidsledige har vært ledig i seks måneder eller mer, og det utgjør 27 prosent av samtlige ledige. Det er 12 prosent flere enn på samme tid i fjor.  I januar i år lå andelen langtidsledige på 22 prosent, og andelen langtidsledige har derfor økt med fem prosentpoeng.

706 arbeidssøkere er på arbeidsmarkedstiltak, og dette er en økning på 16 prosent fra i fjor. Antall helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak utgjør nå til sammen 4654 stykker. Det er en stigning på seks prosent i forhold til ved utgangen av august i 2015.

Der er derimot et økning i antall ledige stillinger i Vestfold, og i august i år ble det registrert 788 ledige stillinger. Det utgjør en økning på 74 prosent fra samme måned i fjor. Bygg og anleggssektoren er blant sektorene som opplever størst økning i antall ledige stillinger.

LES OGSÅ: Patrick håper å komme seg ut av Nav

Artikkeltags