660 millioner til jernbanen lokalt

Utbyggingssjef Ole Konttorp i Jernbaneverket er fornøyd med at regjeringen har fulgt forutsetningene. Med 660 millioner kroner blir det full fart på utbyggingen også i 2011.

Utbyggingssjef Ole Konttorp i Jernbaneverket er fornøyd med at regjeringen har fulgt forutsetningene. Med 660 millioner kroner blir det full fart på utbyggingen også i 2011. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

- Budsjettforslaget var som forventet, og gir oss full frihet til å gjennomføre det arbeidet vi har planlagt i 2011, både ved Holm og Sjøskogen, sier utbyggingssjef Ole Konttorp i Jernbaneverket.

DEL

Holmestrand: Han har nettopp fått bekreftet at 660 millioner kroner er foreslått gjennom statsbudsjettet for 2011 til byggingen av jernbanestrekningen mellom Holm og Fegstad.

- Denne summen lå i våre forutsetninger, og det var ventet at regjeringen skulle følge opp, men det er alltid spennende. Nå kan vi konsentrere oss om gjennomføringen av planene, sier han. Det betyr at selve sprengingen av tunnelen ved Holm kan begynne rundt 1. november.

- Der er vi i gang med forskjæringen. Det vil si veggen der tunnelen går inn i fjellet. Vi håper også å komme i gang med sprengingen av tverrslaget ved Sjøskogen rundt den samme tiden, sier han. 660 millioner kroner for neste års drift, betyr nettopp full drift og fullt trykk på jernbaneutbyggingen gjennom Holmestrand.

Formidabel satsing

- Det foregår en formidabel satsing på jernbane i Vestfold, til sammen 1,2 mrd kroner i investeringer, sier stortingsrepresentant Steinar Gullvåg (A).

-Det er full fart på utbygging av Holm-Holmestrand-Fegstad, som blir dyrere enn forventet på grunn av tilrettelegging av høyhastighet og at stasjonen legges i fjellet i Holmestrand. Men dette betyr fantastiske muligheter for Holmestrand i forhold til byutviklingen. Jeg er helt sikker på at Holmestrand kommer til å bli en betydelig vekstkommune med denne forbindelsen til Oslo, kommenterte Gullvåg rett etter at statsbudsjettet ble offentlig tirsdag formiddag.

Artikkeltags